MODNI TEST

Pokušala sam iskopirati tri kombinacije Audrey Hepburn sa suvremenim komadima

Što bi Audrey Hepburn nosila danas? Vjerojatno opet vječne cropped hlače i balerinke

Nismo baš sigurne što bi Audrey Hepburn mislila o današnjem izgledu Balenciage i Givenchyja no možemo se složiti da su daleko od onoga što su njihovi istoimeni osnivači radili sredinom prošlog stoljeća. I to uopće nije loše, svijet u kojem živimo se promijenio, a s njim, dakako, i moda. Međutim, neke stvari su vječne i uvijek će takvima ostati, a među njima je i stil (iako možda još više i kostimi koje je nosila na filmu) Audrey Hepburn.

Oni su istovremeno bili decentni i odmjereni, ali i odvažni i poprilično elaborirani. Najzapamćeniji su svakako kostimi koje je nosila u svom najpoznatijem filmu, Doručak kod Tiffanyja. Za Audrey koja je inače za svoju ulogu Holly Golightly bila nominirana za Oscara, kostime je radio sam Hubert de Givenchy. Crna haljina koju je za nju odabrao za uvodnu scenu u filmu postala je jedan od najzapamćenijih komada na filmu ikad, a mnogi kažu da su upravo ta haljina i Audrey koja je nosi učinile više za kultni status male crne haljine i od Coco Chanel.

U pokušaj izvedbe njenih kombinacija u suvremenoj verziji svakako sam morala uvrstiti taj look. Umjesto male crne haljine odabrala sam Twins haljinu koju već neko vrijeme imam u ormaru, jednostavnije bisere na naušnicama od onih koje Audrey nosi i na ušima i oko vrata te jednostavne Hogl cipele na petu. Rukavice sam izbacila i dobila look koji je i dalje vrlo elegantan, ali nešto manje dramatičan. No, i dalje sam se u njemu osjećala poprilično neprirodno što mi se i vidi na licu.

Haljina Twins, naušnice Little Wonder, cipele Hogl 
Foto: Screenshot/Aleksandar Selak

Jedan od naupečatljivijih lookova koje Audrey nosi u filmu je mala haljina u boji fuksije koju je iskombinirala s cipelama u istoj boji, malenim balonerom pa čak i tijarom u istom tonu. Ja sam look smirila tako što sam odabrala haljinu u boji fuksije s potpisom brenda Fasada i natikače u istoj boji bez nakita i drugih dodataka jer je već boja sama po sebi jako dominatna (barem za mene).

Haljina Fasada, natikače Mango 
Foto: Screenshot/Aleksandar Selak

U trećem looku sam se osjećala najudonije jer je ipak svakodnevan. Radi se o kombinaciji koju Audrey nosi na kraju filma, a uključuje crne hlače, balerinke, dolčevitu širokog ovratnika i klasičnu crnu torbu. Dolčevitu sam zamijenila laganim kardiganom, klasične hlače trapericama, a uspjela sam uklopiti i jedan vintage komad, crnu torbu iz zagrebačkog vintage shopa Mango Sticky Rice.

Kardigan H&M, hlače Everlane, balerinke Rossi, torba i naušnice Mango Sticky Rice Vintage 
Foto: Screenshot/Aleksandar Selak

Činjenica da sam sve ove komade imala u ormaru već sama po sebi govori dovoljno o vječnosti stila kakav je nosila Audrey i zbilja ih nije bilo teško pretočiti u današnje vrijeme. Što bi pak na sve rekao Hubert de Givenchy, možda bolje da ostane neodgovoreno.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube