HRVATSKA MODA

Pet hrvatskih modnih dizajnera oduševilo modnu publiku na prvoj večeri Ateliera

Na Atelieru predstavljena i modna izložba Borisa Pavlina

Sinoć je u Atriju Klovićevih održana prva večer projekta “Atelier” modnog događaja koji je na najljepši način podsjetio zašto su takvi događaji oduvijek privlačili modne zaljubljenike, ali i širu javnost, željnu društvenih događanja. U prekrasnom ambijentu Klovićevih dvora svoje je kreacije predstavilo pet talentiranih hrvatskih dizajnera, Boudoir, BiteMyStyle, Martina Herak, unaesthetik, i Mihaela Brajković. U novim kolekcijama uživali su brojni ljubitelji mode poput Anite Dujić, Ljupke Gojić Mikić, Loredane Bahorić i Tihane Harapin Zalepugin, Tare Rosandić, Ivane Kovač, Edite Misirić Vrkljan i brojnih drugih.

Boudoir

Ženstvena raskoš Boudoira i kolekcija od dvadeset modela haljina ono je što najviše volimo kod ovog brenda koji s lakoćom kreira haljine već više od 20 godina. Unaesthetik je napisao “Ljubavno pismo kostimu koji nitko nikad nije htio” a inspiraciju vuče iz jednog od “najružnijih” komada odjeće, muške polo majice. Spoj prirodnih materijala i umjetnosti, unikatnosti, asimetrije i monokromatike u kombinaciji sa ručno oslikanim dijelovima tkanina – sve su to obilježja nove kolekcije modne dizajnerice Martine Herak.

Martina Herak

BiteMyStyle, brand iza kojeg stoji dizajner Zoran Aragović u novoj kolekciji za proljeće-ljeto 2022. ostaje vjeran svojoj prepoznatljivoj estetici no ovaj puta u prvi plan stavlja boju kao dominantan element na svojim kreacijama, a Mihaela Brajković, koja je na nedavno održanom Dipmodu, ponijela titulu najbolje diplomske kolekcije modnog dizajna Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu predstavila se s dvije vrlo zanimljive kolekcije.

Mihaela Brajković

Samom projektu priključio se i doajen hrvatske mode Boris Pavlin koji je svoju kolekciju predstavio izložbom, a budući se radi o komadima koji se ručno izrađuju tjednima, te je svaki detalj bitan i vrijedan pažnje predstavljanje kolekcije u formi izložbe, nametnulo se samo po sebi.

Boris Pavlina

Večeras nas u Klovićevim dvorima očekuje i druga večer ove modne poslastice, a moći ćemo uživati u predstavljanjima novih kolekcija Ivice Skoke, brenda DeLight, Luke Grubišića, JET LAGA i hrvatsko srpskog branda Steven Dockman. Podsjetimo, projekt Atelier organiziran je u suradnji sa Talijansko hrvatskom gospodarskom komorom, a partneri projekta su: DS Automobiles, GeoPower group, NASHI Argan, učilište Profokus, Jana, Samsung, Pernod Ricard Hrvatska, Amelior London, Health and Beauty Center, Ferrero, De Longhi, Culmena, La Piel, Uff drinks, Generali osiguranje, LELO, FOREO, 4U2 i STEGA tisak.

Ana Nikačević

Andrea Solomun

Andrijana Subotić Pjajčik

Anita Dujić

Barbara Repe

Branka Vučetić Atletic

Edita Misirić Vrkljan

Franjo Matković i Senja Vild

Ivan Levak

Ivana Kovač

Ivana Pavić

Josip Tešija

Katarina Moskatelo

Katica Topčić

Lana Bizelj, Tara Lukičić i Matea Frajsberger

Lara Antić

Loredana Bahorić

Luka Grubišić

Ljupka Gojić Mikić

Maja Bajamić

Maja Vračarić

Manuela Švorcan

Martina Herak

Nives Celzius

Paula Sikirić

Srđan Dokmanović i Stefan Cvijović

Tara Rosandić

Tihana Harapin Zalepugin

Tina Lončar

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube