AKTUALNO

Par važnih vijesti iz svijeta mode koje su obilježile ovaj tjedan

Taman kad smo pomislili da će sve stati barem na koji dan, svijet mode ide dalje. To je uostalom i definicija mode i bilo bi čudno kad bi bilo drugačije

Proteklog vikenda iznenadila nas je vijest da će Raf Simons napustiti mjesto kreativnog direktora u Calvinu Kleinu i prije isteka ugovora. Velika Cathy Horyn za The Cut je tada napisala da Amerikanci jednostavno nisu spremni za kvalitetne europske dizajnere što im je možda teško za prihvatiti, ali je definitivno istinito.

CFDA je Simonsa u lipnju ove godine proglasio najboljim dizajnerom ženske odjeće u 2017., no u Calvinu Kleinu to nisu prepoznali jer njihova prodaja živi od donjeg rublja i sestara Kardashian-Jenner. Dvojac iz Diet Prade napisao je: “Vratite Rafa, otpustite Kardashiane”. I dok se s tim duboko slažem, prijeđimo radije na vijesti koje su obilježile ovaj tjedan.

ACNE STUDIOS PRODAO 41 POSTO SVOG BRENDA

Na iznenađenje mnogih, ni Acne više nije samostalan brend. Prodali su 41 posto svog brenda IDG Capitalu i I.T. Groupu dok ostatak i dalje ostaje u vlasništvu Mikaela Schillera i Jonnyja Johanssona. IDG Capital dobiva 30.01 posto dok I.T. Group dobiva 10.9 posto, a Öresund koji je također imao udio izlazi iz tvrtke.

Acne Studios inače ima oko 200 milijuna eura prihoda godišnje, a Schiller i Johansson u priopćenju za medije su izjavili da je ovo scenarij iz snova za njih jer će kroz nove vlasnike dobiti više znanja kako o online tako i o offline prodaji dok će ostati u okvirima svoje estetike.

VERSACE ODLAZI S PETE AVENIJE

View this post on Instagram

The sartorial heritage of Milan meets the energy of New York. Discover the t-shirts from the #VersacePreFall19 fashion show now on the link in bio. #VersaceNY @iloveny

A post shared by Versace (@versace) on

Kad ih je kupila grupa Michael Kors danas poznata kao Capri Holdings svi su pomislili da je gotovo s Versaceom. Onda je grupacija ugasila liniju Versus, ali Donatella je rekla da će sve biti sjajno. I par mjeseci kasnije, točnije, jučer, stigla je vijest da se zatvara Versace trgovina u jednoj od najpoznatijih svjetskih shopping ulica, njujorškoj Petoj aveniji.

To je neobično jer su iz Capri Holdingsa tvrdili da će proširiti trgovine i otvoriti još 100 novih, a Fashion United sada piše da traže drugi prostor u New Yorku, ali ga još nisu našli. Mi ćemo u svakom slučaju budno pratiti što će se događati s Versaceom. (P.S. Na fotografiji iznad njihovu predjesensku kolekciju nosi hrvatska manekenka Sara Sorić.)

BRUCEA WEBERA JOŠ PET MODELA OPTUŽILO ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE

Početkom tjedna svijet je obišla vijest da su modnog fotografa Brucea Webera još petorica modela optužili za seksualno uznemiravanje. Webera je još prošle godine optužio bivši model za seksualno uznemiravanje, no on je sve to porekao. Odvjetnica Lisa Bloom koja zastupa ovih pet modela podigla je tužbu u njihovo ime proteklog petka, a Weber još nije reagirao.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba