HRVATSKA MODA

Ovo su Željka i Iva. Pokrenule su brend List iz hobija, a danas im se proizvodi prodaju diljem Hrvatske

Željka i Iva pokrenule su brend List te stvaraju proizvode za interijere i modne dodatke od prirodnih i organskih materijala

Nedavno smo naišle na divan Instagram profil s ruksacima, torbama i stolnjacima od prirodnih materijala i minimalističkog dizajna koji nas je odmah asocirao na prirodu. Radi se o Instagram profilu studija za tekstil i uzroke List koji se nalazi u Zagrebu, a koji su osnovale Željka Haric i Iva Mišković. Čule smo se s njima.

Brend je nastao spontano udruživanjem hobija

Željka i Iva dugogodišnje su prijateljice koje su u lipnju 2010. godine udružile svoje interese i spojile ih u zajedničke proizvode i brend. One šivaju, kroje, izrađuju uzorke i grafike i to sve rade zajedno uz sve ostale poslove koji se vežu uz razvijanje brenda. “Ideja se rodila postepeno i tijekom godina. Isprva smo svoju djelatnost radile kao hobi i kao prostor u kojem smo imale priliku dati oduška svojim kreativnim procesima. S vremenom se tržište pokazalo dovoljno otvoreno za naš rad i ozbiljnije bavljenje našom djelatnosti pa smo odlučile zakoračiti u tom smjeru i u potpunosti se posvetiti tome.”

Kako nam kažu, želja im je potaknuti kupce da kupuju domaće proizvode izrađene u Hrvatskoj. U izradi ruksaka, torbi i ostalih proizvoda koriste prirodne materijale poput pamuka, lana i njihovih mješavina te se općenito u odabiru tkanina vode time da biraju što prirodnije teksture i sastav. “Prirodne tkanine, osim prekrasnog organskog izgleda imaju odlična svojstva kao na primjer lan koji regulira tjelesnu temperaturu, antibakterijski je, odlično upija i pogodan je za okoliš. Lan je potpuno zaboravljeni materijal, ali ponovno dolazi na mala vrata i sjajno izgleda u interijerima. Sve uzorke koji su na tkaninama radimo same i uglavnom su inspirirani florom Hrvatske, prirodnim i geometrijskim oblicima te arhitekturom.”

Proizvodi za interijere i modni dodaci

List u ponudi ima proizvode za interijere te modne dodatke. “U ponudi imamo platnene posude, nadstolnjake, podloške za jelo i jastučnice. Od modnih dodataka radimo ruksake i torbe. I upravo smo proširili našu dječju kolekciju ruksacima za najmanje, koji su odlični za odlazak u vrtić, izlete ili park. Dovoljno su veliki za držanje zdravih grickalica, boce vode, rezervne odjeće ili najdraže igračke. Uzorci su ručno rađeni i zatim otisnuti na tkaninu bojama na vodenoj bazi. Osim standardnih narudžbi i izrade novih uzoraka, trenutno radimo na proširenju dječje kolekcije s odjećom koja će biti napravljena od organskog pamuka.”

Njihove proizvode možete pronaći na njihovoj službenoj stranici, Etsyju, ali i u prodajnim mjestima diljem Hrvatske. “Od dućana s kojima surađujemo u Hrvatskoj izdvojile bismo Galeriju Link i Take me home u Zagrebu, Korčula Art Gallery – Marko Art u Korčuli, More eco souvenir shop u Splitu te u Dubrovniku Life according to Kawa.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba