AKTUALNO

Ovo je veliko. Calvin Klein zatvara urede i gasi svoje pret-a-porter kolekcije

Iz Calvina Kleina jučer je najvaljeno da kuća više neće proizvoditi luksuzne pret-a-porter kolekcije

Ready-to-wear, pret-a-porter ili odjeća spremna za nošenje čini srž većine luksuznih brendova danas. Međutim, nakon što je u prosincu najavljeno da Raf Simons napušta brend Calvin Klein, jučer smo saznali da taj čuveni američki brend više uopće neće raditi pret-a-porter kolekcije.

Linija 205W39NYC potpuno će se ugasiti, zatvaraju se uredi u Milanu, otpuštaju zaposlenici u New Yorku, a predsjednica linije Michelle Kessler-Sanders napustit će tvrtku do lipnja ove godine. Ova će odluka uprave tvrtke utjecati na oko 100 zaposlenika kuće, piše BoF.

Sve to dolazi nakon što je već najavljeno zatvaranje njihove velike trgovine na aveniji Madison u New Yorku, kao i vijest da brend traži nove strategije poslovanja. Koja će to strategija biti još nije poznato, ali šuška se da bi se mogao vratiti Kevin Carrigan koji je bio globalni kreativni direktor brenda prije Rafa Simonsa, a upravo je napustio svoju poziciju u Ralph Laurenu.

Neki, s druge strane, nagađaju da bi se brend mogao okrenuti modelu koji koristi Tommy Hilfiger, brend koji je baš kao i Calvin Klein u vlasništvu grupacije PVH, no čini se da je to previše ekstravagantan put za brend koji je uspjeh izgradio na pamuku. Jer, najveći udio prodaje za Calvin Klein čine donje rublje i traper i to će vjerojatno tako i ostati. A zašto i ne bi?

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba