MODA

Ovaj srpski brend obožavaju skandinavke trendseterice. Razgovarale smo s njegovom vlasnicom

Paspul je srpski brend kupaćih kostima koji nam je zapeo za oko kad ih je ovog ljeta nosila Thora Valdimars

Zorana Stojanović je srpska kostimografkinja koja je brend kupaćih kostima Paspul stvorila sasvim slučajno, za potrebe jedne revije. No, nije se nadala da će tri godine kasnije on stići sve do Hollywooda. Ovo je njezina priča.

KAKO JE NASTAO PASPUL

View this post on Instagram

?? @vanjaam ??

A post shared by PASPUL (@paspul_) on

“Paspul je pokrenut 2016. godine nakon sudjelovanja na reviji s kolektivom Klasa gdje sam na modelu prikazala srebrni kupaći kostim. Odaziv poslije revije za srebrni kupaći bio je veliki pa sam neposredno poslije fashion weeka napravila manju količinu srebrnih i brončanih kupaćih kostima koji su se prodali u kratkom roku. I recimo da je tako nastao brend”, prepričava Zorana.

“Kupaći su se tada izrađivali na kućnoj mašini bez specijalizirane gume adekvatne za izradu kupaćih s paspulom koji je išao kao završna obrada. Taj paspul je davao poseban finish i sami kupaći su izgledali mnogo ljepše i unikatnije. Shodno tome je i brend dobio ime Paspul.”

View this post on Instagram

?Summer is not over yet ? @5rovic_25 in Black #PaspulBoLin

A post shared by PASPUL (@paspul_) on

Paspul se proizvodi u Beogradu i ondje se može i kupiti, u matičnoj poslovnici Klase te u koncept trgovini Jane, a dostupan je i u Novom Sadu u koncept trgovini Misha, u Podgorici u koncept trgovini Kakao te u online trgovini Rub. Osim toga, Zorana nam je otkrila da je stupila u kontakt i s nekoliko trgovina u Hrvatskoj u koje bi njezini kupaći kostimi trebali stići iduće godine.

OD BEOGRADA DO KOPENHAGENA

View this post on Instagram

This woman ? @vanjaam in Alia ??

A post shared by PASPUL (@paspul_) on

Od samog početka brenda Zorana je shvatila važnost suradnji kako s drugim dizajnerima tako i s influencerima. Jedna od njih bila je ona sa srpskom dizajnericom Sandom Simonom.

“Sandu sam upoznala prije par godina i odmah smo se povezale”, kaže Zorana. “Dopao mi se njen stil i odnos prema filozofiji tijela pa sam shodno tome odabrala da surađujemo. Tako da se Sandin karakter lako infiltrirao u Paspul. Također, uvijek je postojalo uzajamno poštovanje u profesionalnom smislu. I mislim da smo se samim tim uspjele povezati. Obje dijelimo istu radnu energiju i uzbuđenje. Sanda inače živi i radi u Parizu.”

Osim do Pariza, Zoranini kostimi su došli i do Kopenhagena odnosno do danske urednice, stilistice i influencerice Thore Valdimars. “Mogu samo reći da se i sama iznenadim kad vidim kako Instagram algoritmi funkcioniraju i da nisam sigurna kako je došao do Thore”, komentira Zorana. “Isto tako Alia kupaći je preko Instagrama kupila još svjetski poznatija osoba koju čekamo da objavi fotografiju. Kupaći je poslan na Beverly Hills tako da očekujemo dobar feedback i atraktivne fotografije.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba