LJEPOTA

Otišla sam na manikuru bez narudžbe, u walk-in salon. Evo kako je bilo

Tvornica noktiju bila je prva s uslugom manikure bez narudžbe, a ta je usluga i nakon dvije godine postojanja salona veliki hit

Koliko ste puta poželjele otići na manikuru odmah? Možda malo pričekati na nju, ali je dobiti isti dan? Ja više puta, pogotovo kad skužim da mi je trajni lak previše izrastao još prošli tjedan, a nisam digla slušalicu na vrijeme i naručila se na novu manikuru. Nadoštukavanje običnim lakom nije mi nepoznato, ali ako znam da mogu manikuru dobiti odmah, ne znam zašto bi si to uopće više priuštila.

Zato sam posjetila Tvornicu noktiju, prvi walk-in salon za manikuru u Zagrebu koji već dvije i pol godine uspješno posluje. Razgovarala sam s vlasnicom i isprobala njihovu uslugu manikure s trajnim lakom.

RAD U WALK-IN SALONU JE IZAZOVAN

Aleksandar Selak

“Ja ne volim čekati”, započela je vlasnica i dodala da današnje žene rade luđačkim tempom i da sigurno mnogima ne odgovara naručiti se na manikuru tek za deset dana. “Ja sam ovdje prije imala kozmetički salon Celulit i ono što mi je strašno smetalo su upravo narudžbe. Ljudi se naruče pa onda ne dođu. Gubiš novac, imaš prazan hod i razmišljala sam kako to promijeniti.” Tražila je uslugu koja neće biti sezonska, već konstantna i odlučila se za manikuru. “Malo prije nas u gradu je osvanuo frizerski walk-in koji je bio top, a ja sam se odlučila za nokte.”

Vlasnica je tako postala pionirka u tom konceptu koji je vrlo brzo prepoznat. Smatra da ima najbolje manikerke, a sve nove koje pristižu vrlo se brzo educiraju i svakodnevno napreduju u poslu jer ga je puno.

Aleksandar Selak

Kvalitetu ističe kao najvažniju, a najbolje je, kaže, kada žene koje dođu za tri tjedna u salon i dalje imaju sve nokte. “Posebno frizerke i konobarice kojima su ruke stalno u vodi. To mi je dovoljna potvrda za kvalitetu.” Trajni lak i gel su jedine usluge koje nudi Tvornica Noktiju, a djevojke vam mogu napraviti što god poželite. Rekle su mi da najčešće klijentice već dolaze sa svojim idejama ili fotografijama, ali nekad odlučuju i zajedno. Koriste samo profesionalne brendove za nokte, a izbor nijansi je ogroman. Ja sam ih prestala brojati kad sam došla do 300.

ZAGREPČANKE OBOŽAVAJU OVAJ KONCEPT

Aleksandar Selak

“Klijentice su sve žene koje možete zamisliti, ali imamo i dečke. 90 posto žena traži standardne manikure, onih 10 posto pomaknute. I to je ok, imamo puno klijentica kojima posao ne dozvoljava da nose manikuru kakvu možda žele, puno djevojaka je iz medicinske struke, tako da si priušte nešto za gušt samo kad idu na godišnji odmor.” Dodaje da više od 70 posto klijentica čine one koje su gotovo od početka kod nje. Otkriva mi i da je francuska manikura ponovno veliki hit i dolazi u najrazličitijim varijantama.

Aleksandar Selak

“Ja sam mislila da će klijentice puno više raditi trajni lak, ali čini se da je ugradnja ipak prevagnula. I dalje žene jako puno traže ugradnju noktiju.” Trajanje usluga je od 15 – 20 minuta ako dođete s čistim noktima na trajni lak, a s uklanjanjem do 40. Ugradnja ovisi o kompleksnosti, ali se uglavnom kreće od 50 do 75 minuta. “Princip dolaska na red je tko prvi njegova djevojka, kod nas nitko nema prednost, ali može biti siguran da će dobiti novu manikuru.”

Za kraj mi je rekla da ulaz u salon ponekad izgleda kao da je netko iskrcao bus prepun žena, što im je bila inspiracija za hashtag po kojem su postali prepoznatljivi #prvonanokte, a onda sve ostalo. Tvornicu Noktiju možete pratiti na društvenim mrežama, Instagramu i Facebooku.

EKSPRESNA MANIKURA I TRAJNI LAK

Aleksandar Selak

Moja želja su bili kratki nokti i trajni lak za čiju sam se nijansu odlučivala za vrijeme skidanja starog laka, turpijanja, poliranja i uređivanja kožice. Djevojka je bila jako pažljiva i pedantna te je dobro znala što radi. Ja sam jedna od onih koje vole sve boje, ali redovito se odlučujem za crnu ili bilo koju nijansu plave, ali ovaj put sam se odlučila za tirkizno zelenu koja u sebi ima sjajne čestice. Bila sam gotova za manje od 40 minuta, a ova usluga stoji 150 kuna. Prezadovoljna sam.

Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba