BEAUTY TEST

Odlučila sam se na drastičnu promjenu i ošišala (skoro) svu kosu s glave. Evo kako je bilo

Davor Purić iz salona Davor Hair & Soul napravio je malo čudo

U srednjoj školi sam se furala na Agyness Deyn. Ona je bila britanska manekenka, supermodel zapravo, i bilo mi je totalno cool kako nosi izblajhanu kratku kosu, skinny jeans i šešire. Očekivano, moja mama nije dijelila isto oduševljenje pa blajh nije dolazio u obzir i na kraju sam tako ošišana više izgledala kao Pete Doherty nego Agyness Deyn. Sukladno tome, nisam dugo nosila ovu frizuru i već desetak godina nosim isključivo dugi bob uz povremenu promjenu strane na kojoj se nalazi razdjeljak.

Međutim, nekako mi u posljednje vrijeme treba neka promjena (možda zato što ne mogu putovati) pa sam odlučila prisjetiti se kako je to bilo kad sam imala kratku kosu. Cijelu priču realizirati mi je pomogao Davor Purić iz salona Davor Hair & Soul u Gundulićevoj 20. Evo kako je bilo.

S dugom kosom s kolegicom Veronikom na snimanju

Na intervjuu s Matijom Čopom 2020.

Još s dugom kosom s kolegicom Veronikom na snimanju

KRATKE KONZULTACIJE i BACAMO SE NA POSAO

Kad sam stigla u salon prvo sam dobila kraljevski tretman i prijeko potrebnu masažu glave, a onda sam brže bolje Davoru pokazala fotografiju frizure koju želim. Imala sam na umu neku varijaciju pixie frizure Mije Farrow ili onu koju je nosila Zendaya kad je imala kratku kosu prije nekoliko godina pa sam sličnu fotografiju pokazala i Davoru. Na prvu mu se svidjela jer, kako mi je rekao, izabrala sam dobru frizuru za svoj oblik lica što mi je odmah malo razblažilo početni strah koji sam imala zbog šišanja na kratko.

Agyness Deyn na Michael Kors reviji 2008.

Zendaya s kratkom kosom u Kaliforniji 2016.

Mia Farrow i Frank Sinatra režu svoju svadbenu tortu 1966. u Las Vegasu

Potom mi je sugerirao da šiške ipak ostavimo nešto duljima kako ne bih imala puno problema sa stiliziranjem te da stražnji dio ostavimo nešto duljim jer ondje imam jedan nestašni zvrk koji će bolje izgledati ako ima malo više kose. Sa svim sam se složila i Davorove škare su poletjele.

Dogovor oko frizure 
Foto: Sandro Lendler

OD ŠIŠANJA DO STILIZIRANJA

Davor je jako predan i precizan dok šiša u što sam se već imala prilike uvjeriti, a ni danas nije bilo drugačije. Svaki mi je pramen ošišao zbilja savršeno počevši od donjih slojeva kose prema gornjima. Pritom mi je kazao da će mojoj gustoj, ali tankoj kosi dobro doći kratka frizura jer takva kosa onda djeluje bujnije i deblje nego što jest u što sam se uvjerila čim je šišanje bilo gotovo.

Krećemo odvažno

Davor je svakom rezu pridao puno pažnje

Ja sam jedva čekala finalni rezultat

Na kraju mi je osušio kosu i pokazao mi kako je fenirati kod kuće nakon šišanja. Prije toga mi je na kosu stavio Keune slani sprej koji, kako je rekao, kosi daje teksturu bez da je ukruti, a na samom kraju frizuru je stilizirao Keune kremom za styling koja definira kosu bez da ona na kraju ostane slijepljena. Et voilà. Jako sam zadovoljna s rezultatom, a Davor mi je sugerirao da sljedeći tjedan dođem ponovno i na promjenu boje pa da skroz zaokružimo ovaj makeover. No, o tome ću još malo razmisliti.

Zadnji detalji

Frizura je gotova

Zadovoljni smješak je tu

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba