Veliki test

Ne udajem se, što me nije spriječilo da isprobam vjenčanice najboljih hrvatskih dizajnera

Trenutačno ne planiram svadbu, a što će biti nakon mog godišnjeg u Londonu, ne znam. Ali budući da obožavam vjenčanice domaćih dizajnera, a kreće nova sezona ljetnih vjenčanja, iskoristila sam priliku da isprobam sve najpopularnije modele

Žene još uvijek zaziru od ulaženja u showroomove dizajnera jer misle da su njihove kreacije namijenjene određenoj klijenteli i da tamo neće pronaći nešto za sebe. Bune ih i editorijali u kojima te vjenčanice prezentiraju profesionalni modeli, namješteni na točno određeni način pod vrhunskim osvjetljenjem pa, kao i ja, ponekad pomisle da nemaju tako savršeno tijelo za tako savršeno krojenu i usku haljinu.

Želja mi je bila da vidim kako mi stoje, kako se u njima osjećam i jesu li stvarno tako lijepe kao na fotkama s revija. Upravo sam zato odlučila vidjeti kakve vjenčanice zapravo nude hrvatski dizajneri i kako one stoje na meni koja sam visoka 164 centimetra, teška 60 kilograma i nosim konfekcijski broj 38.

Ivan Alduk: Vjenčanica s izvezenim akvarel lopočima

Gdje sam bila: Palmotićeva ulica 58, Zagreb
Koliko bih je platila: 8200 kuna

Borko Vukosav
Borko Vukosav

Borko Vukosav
Borko Vukosav

Aldukove vjenčanice prepoznatljive su po romantičnom tonu i bogatim detaljima pa sam jednu takvu i isprobala. Svidjela mi se zbog svoje posebnosti, a opet jednostavnosti modela. Odmah na prvu se vidi da je u njoj zajamčena lakoća kretanja, što sam i potvrdila kada sam u njoj prošetala po prostoriji. Detalji lopoča su odlično raspoređeni i uz nju definitivno ne treba puno nakita.

Ivan Alduk: Vjenčanica od organze s motivom maslačka

Gdje sam bila: Palmotićeva ulica 58, Zagreb
Koliko bih je platila: 9700 kuna

Borko Vukosav
Borko Vukosav

Borko Vukosav
Borko Vukosav

Kako volim raskoš, jednostavno sam morala probati krinolina model. Mnogo bogatija i raskošnija, a s time i nešto teža. Međutim, težinu sam zanemarila jer predivno otkriva leđa i ističe struk pa sam je brzo uvrstila u omiljene. Nemojte da vas zavara njena duljina; izložbeni model jest nešto duži, ali mojih skromnih 164 cm, čak ni sa štiklama na nogama, ne mogu biti mjerilo. Ako volite haljine koje imaju puno slojeva, mogla bi vam se svidjeti.

Envy Room: Vjenčanica od svilenog krep muslina

Gdje sam bila: Vlaška ulica 68, Zagreb
Koliko bih je platila: 9990 kuna

Borko Vukosav
Borko Vukosav
Borko Vukosav
Borko Vukosav

Čim sam na sebe stavila prvu vjenčanicu Envy Rooma, začudilo me koliko je to puno materijala. Možda se na prvu ne bi reklo, ali i ovo je jedna detaljno skrojena haljina s puno slojeva koji lijepo padaju jedan preko drugoga. Gornji dio od čipke odlično se nadopunjuje s lepršavim svilenim donjim dijelom, a ima i jedan savršeni detalj – diskretnu mašnu na struku.

Envy Room: Vjenčanica od čipke na til

Gdje sam bila: Vlaška ulica 68, Zagreb
Koliko bih je platila: 9990 kuna

Borko Vukosav
Borko Vukosav
Borko Vukosav
Borko Vukosav

Vjenčanica s puno detalja od čipke je, baš kao i kod Alduka, bila nešto teža pa sam imala malo problema s kretanjem (no, realno, vukla sam višak materijala sa sobom). Iako volim otvorenije modele, začudila sam se koliko mi dobro stoji i zatvorenija haljina. Kao stvorena je za mladenke koje traže nešto potpuno drugačije.

Martina Felja: Vjenčanica s bisernim perlama

Gdje sam bila: Prilaz Gjure Deželića 8, Zagreb
Koliko bih je platila: 2700 kuna

Borko Vukosav
Borko Vukosav
Borko Vukosav
Borko Vukosav

Obožavam til i suknje u stilu balerina, zato mi je ova Feljina haljina bila vrlo simpatična. Til, biseri i čipka su jako dobra kombinacija, no gornji dio haljine nekako mi je nespretno stajao. Mislim da bi bolje izgledala na nekoj visokoj curi.

Martina Felja: Vjenčanica s lepeza rukavima

Gdje sam bila: Prilaz Gjure Deželića 8, Zagreb
Koliko bih je platila: 2700 kuna

Borko Vukosav
Borko Vukosav
Borko Vukosav
Borko Vukosav

Druga haljina s lepršavim rukavima od tila definitivno je netipična. Jednostavna je, ističe liniju tijela, a opet je posebna, iako za moj ukus malo preduga. Ali opet, bolje bi izgledala na ženi višoj od 165 centimetara i nikako ne na crne štikle.

Ivica Skoko: Vjenčanica od čipke, svile i tila

Gdje sam bila: Vlaška ulica 79, Zagreb
Koliko bih je platila: 8500 kuna

Klasika nekako uvijek dobro prolazi, a Skokina haljina s gornjim ‘korzet’ dijelom upravo je to – klasična. Ima divnu svilenu podstavu koja se sjaji tijekom hodanja, ali mi je nekako čudno stajala u struku. Što se tiče težine, tu je negdje na sredini – niti lagana niti preteška. Mogla sam hodati u njoj, ali bih radije da mogu i plesati.

Ivica Skoko: Vjenčanica od bogate čipke

Gdje sam bila: Vlaška ulica 79, Zagreb
Koliko bih je platila: 7500 kuna

U drugoj haljini u stilu pedesetih baš sam se osjećala nekako sanjivo, ali i vrckavo. Ovo je po svemu posebna haljina; od bogatog čipkastog materijala po načinu na koji je ta čipka iskombinirana. Dužina je taman i da je, recimo, u nekoj drugoj boji, mogla bih je lako nositi na neki party.

Ana Maria Ricov: Vjenčanica u dva dijela s čipkom

Gdje sam bila: Vodnikova ulica 8, Zagreb
Koliko bih je platila: 5500 kuna

Haljina u dva dijela definitivno je za nekonvencionalne cure jer je od svih isprobanih najneobičnija. Vrlo je ugodna za nošenje i osjeti se da je materijal kvalitetan, ali za moj ukus ima malo previše materijala koji mi je plesao oko tijela. Volim da mi haljine ističu liniju pa ne bih mogla reći da je najbolji izbor.

Ana Maria Ricov: Odijelo – hlače i bluza na peplum s čipkom

Gdje sam bila: Vodnikova ulica 8, Zagreb
Koliko bih ga platila: 5000 kuna

Odijelo je, pak, druga priča. Zanimljivo je baš zato što je odijelo, a opet je dovoljno svečano za vjenčanje. Hlače su mi malo preduge i gornji dio je preširok, ali mjere se, naravno, prilagođavaju klijenticama. Čipka na rukavima i leđima dodatno začinjava stvar te čini naizgled obično bijelo odijelo vrhunskom toaletom za vjenčanje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba