HRVATSKA MODA

Nova kolekcija Staše Randall upozorava na važnost očuvanja prirode

Dizajnerica je pripremila još jednu kolekciju od prirodnih materijala i poslala poruku da je važno čuvati okoliš

“Stvaranje jake veze s prirodom primarni je koncept brenda STAŠA DESIGN. To bi se moglo činiti kontradiktorno modernoj modi, ali vjerujem da je zbog toga moj koncept važan. Kao društvo odvojili smo se od prirode, od mjesta s kojeg smo započeli, od majke prirode. Vrijeme je da se to promijeni”, započela je hrvatska dizajnerica Staša Randall priču o novoj kolekciji u priopćenju za medije.

“Kao djevojčica dane sam provodila duboko uronjena u prirodu. Životni stil tada je bio drugačiji, puno sporiji nego danas. Nedavno sam zakoračila u svoje tridesete i od tada primjećujem koliko vremena mlađe generacije provode ispred svojih ekrana. Zabrinjava me budućnost za sve ove mlade generacije koje su se skroz okrenule tehnologiji i nečemu što nije stvarno”, rekla je. Novom je kolekcijom zato odlučila upozoriti na važnost povezanosti s prirodom o kojoj smo, kaže, prestali brinuti i sada snosimo posljedice.

Prvi korak k tome je cilju postigla s upotrebom prirodnih vlakana. “Koristila sam pamuk, lan i recikliranu viskozu. Materijali su proizvedeni u Turskoj i Italiji, međutim sjedište je u Nizozemskoj te dolaze s certifikatima OEKO-TEX.” Kad su boje u pitanju, Staša je koristila crnu, terracottu, sivo-plavu i bež, a od pojedinih odjevnih predmeta tu su haljine, hlače, suknje, košulje, jakne i baloneri.

Kampanju za ovu kolekciju snimio je pulski fotograf Teodor Korodi, u ulozi modela našla se Anita Dujić koja je uz STAŠA komade nosila i Z_code_Z cipele, a za šminku i frizuru bila je zadužena Andrea Prodan. Za predivne aranžmane koji krase ovaj lookbook zadužen je cvjetni studio Struchak iz Pule. U nastavku pogledajte sve fotografije.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube