HRVATSKA MODA

Nova kolekcija održivih tenisica Miret podsjeća na važnost bioraznolikosti

Hrvatski brend u ponudi ima dva nova modela koji su stalni podsjetnici na to da prirodu treba čuvati

Hrvatski brend održivih tenisica Miret predstavio je ovih dana novu kolekciju i kampanju pod nazivom Agave Is Life. Kampanja je inspirirana agavom, biljkom koja je, kažu iz brenda, “kroz povijest bila izvor hrane, lijekova, odjeće i alata. Biljka je to koju mnogi nazivaju pustinjskom ljepoticom, a čije su iznimno fine niti krasile i poznatu hvarsku čipku.” Ta veza između biljaka i ljudi kroz povijest je ostala nužna, a posebno je vidljiva na otocima koji su izvor inspiracije za Miret iz kolekcije u kolekciju. Ova nova zato je snimljena na Visu, a donosi dva nova modela tenisice pod imenom Isola (otok) i Flora (biljni svijet) koji podsjećaju na važnost njegovanja zdrave veze između čovjeka i prirode te očuvanja bioraznolikosti.

Tenisice dolaze s povišenim đonom, u niskoj i visokoj varijanti, a među prvima ih je isprobao viški botaničar Sandro Bogdanović koji je, kako kažu iz Mireta, snažan glas domaće botanike, glas koji nosi njihovu ovogodišnju kampanju. “Ekosustavi pučinskih otoka posebno su zanimljivi, jer su zahvaljujući izolaciji i udaljenosti od kopna iznimno očuvani. Ne prijeti im toliko zagađenje, urbanizacija niti miješanje s drugim vrstama s kopna. Naši otoci su oaze bioraznolikosti i autentičnosti vrsta koje polako postaju rijetkost područja Mediterana. Moramo očuvati bioraznolikost jer će bez nje, ultimativno, uslijediti potpuna destrukcija”, kazao je Bogdanović povodom ove kampanje čije je i zaštitno lice.

Hrvatska je u samom vrhu u Europi po pitanju raznolikosti biljnih i životinjskih vrsta, stoga je sjajno da se i hrvatski brendovi bave ovakvim temama i nastoje osvijetliti važnost održivog suživota s prirodom. I ovdje se ne radi samo o ‘zelenoj’ poruci kampanje jer Miret tenisice su sasvim ekološke, izrađene od prirodnih materijala poput vune, konoplje, eukaliptusa, pluta i kaučuka, zbog čega je njihov utjecaj na planet smanjen koliko je to moguće. Modeli Isola i Flora koštaju 139 i 159 eura, a pronaći se mogu u Miret online trgovini.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube