Dress day

Ne znamo za vas, ali nama uvijek treba barem još jedna mala crna haljina. Poput ovih iz naših dućana

Mala crna haljina je vječni komad, a mi smo u Arena Centru pronašle najljepše modele za ovu jesen

Audrey Hepburn se iz nje nije skidala, a Nina Garcia je prema njoj nazvala knjigu u kojoj je definirala pravila nepogrešivog stila – mala crna haljina je s razlogom ključni komad u svakom ženskom ormaru. U modernim verzijama pojam mala crna ne veže se isključivo samo za damske varijante haljine koje naglašavaju žensku figuru. Suvremeni dizajneri su, naime, ovom modnom klasiku dali novo lice: avangardnim krojevima, sportskim inspiracijama te seksi elementima. Ono u čemu je ova kultna haljina već stoljećima ostala ista jest, očito, njena crna boja i dužina koje seže od dva centimetra iznad koljena do dva centimetra ispod koljena. I još je nešto ostalo isto: s malom crnom haljinom ne možete pogriješiti gdje god se uputili. Osim toga, ne smijemo zaboraviti ni da je ženskom tijelu dala slobodu prije više od 100 godina.

100 GODINA MALE CRNE HALJINE

Coco Chanel je osmislila malu crnu haljinu u dvadesetim godinama prošlog stoljeća. Time je htjela osloboditi žensko tijelo strogih korzeta i dugih haljina koji su se do tada nosili i koji su sasvim skrivali žensko tijelo i sputavali ga, no nije mogla ni zamisliti da je dizajnirala revolucionarni odjevni predmet koji danas svaka žena ima u ormaru.

S malom crnom haljinom ste danas odjeveni za bilo koji prigodu – možete je nositi na posao, u večernji izlazak, na druženje s prijateljicama, na spoj ili jednostavno obiteljsko druženje tijekom vikenda. No, još važnije, ona je i sada, 100 godina kasnije, snažan odraz emancipacije žena i oslobođenja tijela koje je danas slobodnije nego ikad.

GDJE PRONAĆI NAJLJEPŠE MODELE

Iz sezone u sezonu, dizajnerski i high street brendovi u svoje kolekcije uvrštavaju male crne haljine jer su one odraz nepogrešivog stila. Zato i ove jeseni Dsquared i Via Delle Rose imaju odlične male crne haljine od pletiva, AD Twenty divan model sa šlinganim rubovima, dok Pepe Jeans ima odličan party model inspiriran radom Andyja Warhola.

Otišle smo do Arena Centra kako bismo provjerile kako izgledaju male crne haljine u najnovijim jesenskim kolekcijama. U galeriji smo izdvojile najljepše među kojima će svatko pronaći nešto za sebe.

Pepe Jeans 595,00 kuna

Angels Never Die, Verda, 399,00 kuna

Desigual 909,00 kuna

Fashion&Friends, Liu Jo, 1.450,00 kuna

Angels Never Die, Via Delle Rose, 899,00 kuna

Guess 1.049,00 kuna

XYZ, Dsquared2, 5.659,00 kuna

Fashion&Friends, Diesel, 930,00 kuna

Europa 92, ADTwenty, 499,00 kuna

Angels Never Die, Sonesta, 399,00 kuna

Ne propustite prvi hrvatski Dress day u Arena Centru

Zato što su nama ženama haljine životno važne, ne možemo biti ponosnije što je Hrvatska dobila svoj prvi Dan haljina. Riječ je o projektu portala Super1 koji će se održati 20. listopada 2018. u Arena Centru. Samo toga dana – u više od 20 dućana ovog najvećeg zagrebačkog trgovačkog centra – moći ćemo kupiti haljine iz najnovijih kolekcija s popustom od 20 posto.

Proslavite s nama prvi hrvatski Dress day, dan koji posvećujemo najvažnijem odjevnom predmetu svih žena svih vremena. Popis trgovina Arena Centra u kojima ćete moći ostvariti popust na kupnju haljina potražite OVDJE.

Sadržaj je nastao u suradnji s Arena Centrom

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube