MODA

Ne zezamo se. Genijalni Raf Simons počinje kreirati žensku odjeću

Istinski ljubitelji mode znaju da se radi o prijelomnom trenutku u karijeri velikog dizajnera

Raf Simons na svom je Instagramu podijelio vijest da počinje kreirati ženske kolekcije za vlastiti brend koji nosi njegovo ime. Simons je nedavno postao kreativni direktor u kući Prada uz Miucciju Pradu gdje će također kreirati i žensku odjeću, no za vlasitit brend nikada nije kreirao žensku odjeću, a upravo u njemu ima najveću sezonu pa očekujemo velike stvari.

Sjetite se samo što je radio u Dioru kad je postao kreativni direktor 2012. godine. Bio je čista suprotnost Johnu Galliano kojeg je zamijenio, ali donio je nevjerojatnu svježinu, krojeve koje je jako teško izvesti, a uvijek su bili besprijekorni i pritom nije zaboravio na kod Diora.

Dior Haute Couture proljeće/ljeto 2013.; haljina s potpisom Rafa Simonsa u kojoj je Jennifer Lawrence preuzela Oscara za najbolju glavnu glumicu 2013.
FRANCOIS GUILLOT / AFP

Istu je svježinu donio u Calvin Klein kad je postao kreativni direktor 2016. Međutim, ta je modna kuća u tom periodu, pa i danas, bila u velikim problemima i nisu si mogli priuštiti Simonsove ideje pa su par mjeseci nakon njegovog odlaska u 2018., sasvim ukinuli svoju pret-a-porter liniju. Bio je sjajan kreativni direktor i u Jil Sander prije svega toga i zaista dao sebe u potpunosti u svaki brend za koji je radio poštujući duboko ono što on predstavlja. To je odlika velikog modnog dizajnera koji ne dopušta da ego stane ispred njegovog posla. A takvih je jako malo. Prva ženska kolekcija brenda Raf Simons stiže 23. listopada.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba