LJEPOTA

Nazvali smo 13 frizerskih salona i saznali koji su top tretmani za njegu kose nakon sunca

Neki od njih stoje u kosi čak i nakon desetak pranja

Nakon povratka s mora najčešće obnavljamo pedikuru i manikuru, a često odemo i na remont kose. Stručnjaci u frizerskom salonu nam često sugeriraju njegu koja joj je potrebna, s obzirom na to da smo je više izložili suncu, morskoj soli i kloru. Ponekad kućna njega nije dostatna pa je lijepo osvježiti je nekim tretmanom u salonu. Nazvali smo 13 zagrebačkih salona i saznali što preporučuju.

Vikler i ruž

Adresa: Frankopanska 14
Naziv tretmana: After sun
Opis tretmana: U šampon ili masku ubacuju se silver pigmenti nakon čega se nanosi na kosu da odstoji neko vrijeme. Kosa se po završetku dobro opere i cijeli tretman traje oko 20 minuta.
Cijena tretmana: 300 kuna

Josey Hair & Beauty

Adresa: Mlinovi ulica 176c
Naziv tretmana: Fusio dose
Opis tretmana: Radi se od boostera i koncentrata, ima više vrsta za svaki tip kose. Radi se tako da prvo dva puta šamponira. Nakon toga se u spreju nanosi kombinacija boostera i koncentrata. Kosa ide pod haubu na 10 minuta. Tretman traje do 10 pranja.
Cijena tretmana: 150 kuna

View this post on Instagram

A post shared by Josey Hair & Beauty (@josey_hairxbeauty)

Frizerski salon Shape

Adresa: Ede Murtića 2B
Naziv tretmana: Fibre Clinix
Opis tretmana: Prvo se napravi analiza strukture kose pametnim uređajem, a zatim se preko iPada ispuni kratki upitnik o kosi. Iza toga se uzima pramen kose te se putem infracrvenog svjetla određuje oštećenost kose. Nakon analize sugerira se personalizirana njega za određeni tip kose, a zatim se kosa šamponira. Sljedeći korak je stavljanje boostera u masku koja na kosi stoji pola sata. Kosa je nakon tretmana obnovljen, a on se preporučuje raditi svakih 60 dana. Da bi bio efikasniji određeni proizvodi koji prate profesionalnu njegu odrađenu salonu, trebaju se koristiti i u kućnoj njezi.
Cijena tretmana: 150 kuna

Davor Hair & Soul

Adresa: Gundulićeva 20
Naziv tretmana: Dubinska njega kose
Opis tretmana: Neovisno o tipu kose i potrebama određuje se vrsta tretmana. Vital Nutritition, Satin Oil, Keratin Smooth ili Sun Shield. Nakon šamponiranja kose sa šamponom iz iste grupe proizvoda te masaže nanosi se tretman koji djeluje na kosi 10 minuta. Rezultati se vidljivi nakon prve primjene te pružaju njegu i zaštitu za kosu i vlasište.
Cijena tretmana: 180 kuna

Salon Glamour

Adresa: Medvedgradska 39
Naziv tretmana: Celula madre i Four steps treatment
Opis tretmana: Kod prve, Celula madre kombinira se ampula i komponenta koja se umiješa (njega, restrukturiranje, sjaj). Izabere se jedna od njih, stavlja na kosu i stoji 15 minuta. Djelovanje može pojačati uređaj micro mist koji parom otvara folikulu dlake da bi sastojci što dublje prodrli u kosu. Drugi tretman, Four steps sastoji se od četiri koraka. Prvo se u vlasište umasira ulje po cijeloj dužini. Kosa se zatim zagrije fenom ili haubom. U drugom koraku se na kosu stavlja pepermint avocado šampon, sa špricom se dodaje voda i lagano se šamponira. Treći korak je lagani regenerator, a četvrti je nanošenje spreja koji izjednačava ph vode.
Cijena tretmana: Celula madre (120 kuna + 60 kuna za micro mist uređaj), Four steps treatment (220 – 280 kuna)

Frizerski studio Evelin

Adresa: Nova Ves 72
Naziv tretmana: Fusio dose
Opis tretmana: U primarnu ampulu dodaje se booster koji se bira po linijama ovisno o tipu kose. Primarno se ide za tim da se kosa nahrani, a sekundarno da se poboljša struktura. Postupak ide tako da se najprije našprica po kosi, raščešlja se i na kraju ispere. Cijeli postupak traje 10-ak minuta.
Cijena tretmana: 200 kuna

Ruža Institut Kerastase

Adresa: Vlaška 65
Naziv tretmana: Njega za regeneraciju kose
Opis tretmana: Kosa se prvo dva puta šamponira. Nakon toga se stavljaju ampula i maska koje 5 – 10 minuta stoje pod hair spa mist uređajem. Riječ je o uređaju koji na 60 celzijevih stupnjeva radi hidrataciju kose. Nakon tretmana kosi je vraćena vlažnost, sjaj, struktura postaje bogatija, a vlas je zaglađenija.
Cijena tretmana: 290 kuna

Ivy’s Hair Studio

Adresa: Kačićeva ulica 3
Naziv tretmana: Imaju dva tretmana, Pro longer i Blondie fire
Opis tretmana: U prvom tretmanu Pro longer u pretpranju se kosa pošprica vodom. Nakon toga se stavlja koncentrat pro longer (filter za popunjavanje vrhova) i drži se 10 minuta. Kosa se ispere pro longer šamponom, a nakon toga se stavlja pro longer maska. U drugom tretmanu, Blondie fire koristi se ljubičasti šampon za neutralizaciju žutila. Nakon njega stavlja se koncentrat za trenutno zaglađivanje kose.
Cijena tretmana: Oba su 110 kuna

Frida Hair Salon

Adresa: Trg Drage Iblera 5
Naziv tretmana: Acid bonding REDKEN
Opis tretmana: Tretman na kovrčavoj i ne jako tretiranoj kosi radi se tako da se prvo šamponom opere kosa. Iza toga se na kosu nanesu acid moisture koncentrat, ph sealer i regenerator. Sve to zajedno na kosi stoji 10 minuta. Nakon ispiranja, a prije feniranja na kosu se nanese acid perfecting koncentrat. Ako je riječ o jače oštećenoj kosi prije stavljanja ph sealera na kosu se još stavlja i tekući protein. Tretman se može ponoviti nakon mjesec dana.
Cijena tretmana: ovisno o duljini kose 150 – 350 kuna

Frizerski salon IN

Adresa: Maksimirska cesta 52
Naziv tretmana: Fiber clinix kraljevski tretman
Opis tretmana: Procjena stanja kose i dogovor oko potreba kose i želja klijenta. Šamponiranje s Fiber clinix šamponom uz masažu vlasišta. Lagano se ocijedi višak vode papirnatim ručnikom. Zatim se nanosi dogovoreni booster mix s odgovarajućom maskom na kosu izbjegavajući vlasište. Ostavi se 10-ak minuta da djeluje, uz zagrijavanje s klimazonom koji omogućuje dublje penetriranje samog proizvoda u strukturu vlasi. Nakon 10-ak minuta kosa se emulzira, a nakon par minuta dobro ispere.
Cijena tretmana: 150 kuna

She Cuts Your Hair

Adresa: Pavla Hatza 28
Naziv tretmana: Keratinski tretman za punjenje kose
Opis tretmana: Keratinska emulzija se učešljava u folikulu kose. Nakon toga kosa ide po UV lampu. Prije sušenja kosu pošprica se keratinskim sprejem. Cijeli tretman traje 45 minuta.
Cijena tretmana: 200 kuna

Cookie Professional Hair Design

Adresa: Radoslava Cimermana 68B
Nazivi tretmana: Dva tretmana; Hot care tretman i Filler therapy
Opis tretmana:
Kod Hot care tretmana koristi se Nashi deep infusion maska koja dubinski njeguje korteks kose, čini je podatnom i štiti od vanjskih utjecaja. Nakon što se umasira na kosu se stavlja vrući ručnik koji pospješuje otvaranje folikula dlake i omogućava bolje prodiranje proizvoda. Osim same njege uz masažu opušta klijenta i daje osjećaj ugode. Filler therapy radi se u tri faze. Prva faza je tretiranje kose posebnim šamponom koji dubinski čisti kosu i otklanja sve vanjske štetne čimbenike. U drugoj fazi se aplicira proizvod koji dubinski hrani dlaku i vraća joj prirodni sjaj i čvrstoću. Treća faza je apliciranje svilenkastog proizvoda koji zaključava sve hranjive tvari i zadržava vlagu u kosi.
Cijena tretmana: Hot care tretman (50 – 150 kuna ovisno u dužini kose), Filler therapy (270 – 400 kuna)

Teuta Salon

Adresa: Tkalčićeva 77
Naziv tretmana: Fusio dose
Opis tretmana: Tretman je personaliziran i trenutno obnavljajući, a u tretmanu se koristi pet različitih ampula i pet različitih boostera koji se miješaju. Nakon pranja kose ampula se u raspršivaču nanosi po duljini kose i po vrhovima. Zbog nano tehnologije čestice lakše prodiru u samu vlas. Kosa se zatim ispire. Tretman s masažom traje 20 minuta i na kosu se preporučuje nanositi jedanput mjesečno.
Cijena tretmana: 170 kuna

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba