VISOKA MODA

Nakon 53 godine održana je haute couture revija kuće Balenciaga. Evo još detalja s Tjedna visoke mode u Parizu

Nakon maestralnog otvorenja s kolekcijama kuća Schiaparelli i Iris Van Herpen, Tjedan visoke mode ide dalje s dugoočekivanim kolekcijama

Nakon pune 53 godine, danas je u 11:30 ponovno održana revija i prikazana nova kolekcija visoke mode kuće Balenciaga. Kolekciju je kreirao kreativni direktor Demna Gvasalia, a revija je održana u potpuno restauriranom originalnom couture salonu samog Cristóbala Balenciage. Tijekom drugog i prve polovine trećeg dana Tjedna mode u Parizu, revije su prikazali i Alexis Mabille, Armani Prive i Stephane Rolland, Jean Paul Gaultier, Zuhair Murad te Vaishali S., a digitalne još 25 modnih kuća među kojima su Fendi, Elie Saab i Viktor & Rolf. Na raspored se vraća i kuća Margiela nakon kratke pauze tijekom koje nisu prikazali ni kolekciju visoke mode za 2021. ni pret-a-porter kolekciju za jesen 2021. Njihova kolekcija na redu je u četvrtak, 8. srpnja u 16 sati.

Prvu kolekciju prikazat će i hvaljeni Kerby Jean-Raymond za svoj brend Pyer Moss koji će tako postati prvi crni američki dizajner kojem je uspjelo dobiti mjesto na Tjednu visoke mode u Parizu. Ujedno će taj Tjedan mode i zatvoriti revijom u četvrtak, 8. srpnja, u 20 sati. Bit će i nekoliko debitantskih kolekcija kao što je ona osnivačice kuće Sacai, Chitose Abe, koju će kreirati kao gošća za kuću Gaultier. Ta kolekcija donosi i neke već najavljene digitalne komade čiju je realizaciju omogućio hrvatski Tribute Brand koji se nametnuo kao jedno od globalno najvažnijih imena u tek otkrivenom svijetu digitalne mode. U nastavku vam donosimo drugi dio do sada održanih revija.

Alexis Mabille

Stephane Rolland

Armani Prive

Balenciaga

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube