NOVO MJESTO

Na Krvavom mostu otvoren je showroom koji izgleda kao otmjeni pariški stan. Zavirite unutra

Mini Show off fashion and design studio objedinjuje pet genijalnih hrvatskih brendova

Obožavamo nova mjesta u gradu, pogotovo kad se radi o ovako divnim stanovima koji su zapravo showroom s hrvatskim brendovima koje vrijedi istaknuti. Radi se o Mini Show Off konceptu koji je godinama funkcionirao na adresi Medulićeva 6. Sve je krenulo s Ivom i Anom koje skupa djeluju pod imenom Mini Industry već deset godina. Njihov atelje i modni pogon jednom mjesečno je okupljao dizajnere i kreativce pod nazivom Mini Show Off koji je bio zamišljen kao kreativna oaza za sve one koji još uvijek cijene ručnu izradu i unikatnih komada odjeće ili modnih dodataka. Nakon nekog vremena priključila im se i Sanja sa svojim studijom Sitolab, a sad već debelo proširen kolektiv preselio se na novi lokaciju, točnije Krvavi most 2 gdje pod imenom Mini Show Off fashion and design studio možete pronaći čak pet brendova.

O OVAKVOM PROSTORU SMO SANJALE CIJELI ŽIVOT

aleksandar selak

“Novi prostor bio je svima ljubav na prvi pogled, onaj tip mansardnih boemskih stanova o kojem je svaka od nas sanjala kao savršeni životni prostor. Nije životni, ali je na kraju inspirativan radni u kojem su konačno svi dugo sakupljani ili pak naslijeđeni kolekcionarski komadi namještaja i ukrasa došli do punog izražaja. Iako nam pogled kroz prozore puca na zagrebačku katedralu i Dolac, mnoge naše klijentice komentiraju da se osjećaju kao u nekom otmjenom, a opet udobnom stanu usred Parisa”, rekla nam je Tajana Burger koja stoji iza brenda EMMA BoO

BRENDOVI KOJE MOŽETE PRONAĆI KOD NAS

Mini Industry (@miniindustry) kao što smo ranije rekli čine Iva i Ana, a njihove kreacije prepoznatljivog boho stila izrađuju ručno pa je svaki komad unikatan i neponovljiv. Izrađuju krasan nakit i torbe s kojima ćete se sigurno izdvojiti. Sitolab (@sitolab) je studio za dizajn tekstila, sitotisak, ilustraciju i izradu limitiranih art printeva na modne dodatke i odjevne predmete. Iza svakog komada stoji proces ručne izvedbe koji se sastoji od dizajna modela i kroja, osmišljavanja i tiska uzoraka na tkaninu i apliciranja ilustracija na odjeću i modne dodatke jednostavnih linija s posebnom pažnjom na svaki pojedini komad. Svaki tekstil se tiska pojedinačno za određeni komad odjeće i konačni izgled se otkrije tek nakon spajanja i šivanja. Oslanja se na nepredvidivost postupka izrade, na iznenađenje koje se otkriva kada je cijeli proces gotov.

aleksandar selak

Iza imena EMMA BO (@emmabo.cro) se krije Tajana. Njene kreacije su inspirirane bojama, sanjarskim duhom, putovanjima, različitim kulturama, a namijenjene su ženama eklektičnog stila. Poznata je po unikatnim, ručno rađenim komadima od pomno izabranih prirodnih tkanina, prije svega originalnih tradicionalnih japanskih motiva te afričkih ankara wax printeva iz Kenije. Trademark brenda je kimono koji radi posebnosti tkanine može dati poseban završni dodir baš svakom stajlingu. Uz kimono, tu se još mogu pronaći treger suknje, kombinezoni, turbani te sezonski komadi poput balonera, kaputa te kaftana. Neprestanoj igri s novim dizajnima i novim dezenima samo je nebo granica, uostalom kako i sam moto branda kaže “live the colors”.

aleksandar selak

SASHA Nakit je brend Saše Magdić, oblikovateljice suvremenog nakita. Izrađuje prepoznatljive komade nakita izrađene od plemenitih i alternativnih metala, raznim tehnikama oblikovanja istih. Neke možda nisu nigdje ni zapisane budući da su nastale u procesu snalaženja. Metal je Sašina omiljena igračka. Voli reciklirati i stvarati iz otpada. Isto tako uživa kombinirati srebrni i bakreni metal s raznim materijalima, poput drva, špage, strujnih kablova i otpornika, žaruljica za auto svjetla… Što je nekome smeće u ovoj radionici je blago te postaje unikatan komad nakita za sve koji sami stvaraju svoj stil, a ne robuju komercijalizmu.

aleksandar selak

Suvremeni modni brand Svoya (@svoyaofficial) predstavio se na sceni upečatljivim komadom u formi kratkog korzet topa s rukavom različitih materijala i boja. Tako je prikazao glavnu ideju branda – biti svoj i autentičan kroz upečatljive komade. Nastavkom novih kolekcija i izborom romantičnih haljina zanimljivih uzoraka i materijala te njihovom stilskom igrom, naglasak je na promicanju ženstvenosti. Uz klasične modele wrap i puf haljina, u kolekciji su i glamurozne hlače ukrašene raskošnim perjem. Ideja brenda je ekstravagantnije komade prenijeti u uličnu modu. Spajanjem mnogih vrsta materijala kolekcija objedinjuje različite ženstvene siluete i njihove oblike. Glavna inspiracija dizajnerice su žene koje kao najvažniji modni dodatak nose vlastitu karizmu.

aleksandar selak

Showroom je otvoren kroz tjedan radnim danima od 11 do 15 sati, subotom od 11 do 16 te prema dogovoru. Mini Show Off event nastavlja s održavanjem sredinom svakog mjeseca s gostujućim izlagačima i brojnim iznenađenjima, a da biste bili u toku, zapratite ih na Facebooku i Instagramu.

aleksandar selak
aleksandar selak
aleksandar selak
aleksandar selak
aleksandar selak
aleksandar selak
aleksandar selak
aleksandar selak
aleksandar selak
aleksandar selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube