HRVATSKA MODA

Morana Krklec ima novu kolekciju komada koji naglašavaju pokret tijela. Kampanja je genijalna

U ulozi modela za kampanju ove kolekcije našla se plesačica na svili Ana Perišić

Morana Krklec, uvijek vjerna svom dizajnerskom izričaju, predstavila je kolekciju koja se nadovezuje na njezine prijašnje, a u kojoj je naglasak ponovno na transformaciji odjevnih predmeta. U pojedine komade ukrojene su trake čija je funkcija zatvaranje kao i mijenjanje silueta čime je dizajnerica htjela postići sinergiju funkcije i dizajna. “Poštivanje tijela i praćenje zadane siluete konstrukcijom svakog odjevnog predmeta, ali uz intervencije u raznim detaljima, nabiranjima tkanine, ušivenim naborima ili puštanjem materijala da slobodno pada i tvori vlastitu formu oko dijela tijela neke su od osnovnih karakteristika kolekcije”, poručila je dizajnerica u priopćenju za medije.

Sara Moritz

Kako bi pokazala pun potencijal svakog odjevnog predmeta iz ove ljetne kolekcije, Krklec je kampanju odlučila snimiti na Ani Perišić koja nije model već plesačica na svili. Na fotografijama koje je snimila Sara Moritz tako vidimo fluidnost komada iz kolekcije u punom sjaju, a koju dodatno naglašavaju trake različitih duljina i širina. Materijali korišteni u kolekciji su prirodni, a to su većinom pamuk te nešto mješavina svile, viskoze i lana. “Neki su dosta mekani i fluidni u pokretu, dok su neki krući i s pokretom funkcioniraju potpuno kontrastno što mi je također bilo dosta interesantno u ovoj prezentaciji s plesom i jako dinamičnim pokretima”, rekla je dizajnerica za Super1.

Sara Moritz

Od boja je koristila tek crnu i bijelu što je još jedno standardno obilježje njezinih kolekcija. U ovoj se zbilja može naći odličnih dnevnih komada koje ćete tijekom ljeta nositi od jutra do mraka. “Sve se može uživo pogledati i kupiti kod mene u ateljeu, Ilica 29”, rekla nam je dizajnerica za kraj, a sve što prije toga trebate učiniti jest najaviti svoj dolazak putem Instagrama, Facebooka ili maila.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube