NOVI BREND

Moment nakit inspiriran je zaštitnim simbolima Zadra. Evo što o njemu trebate znati

Moment je pokrenula grafička dizajnerica inspirirana Pozdravom Suncu i Morskim orguljama

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci

Ime brenda: Moment

Tko: Zadranka Monika Šangulin, magistrica primijenjenih umjetnosti, koja trenutno radi kao grafička dizajnerica u riječkoj tvrtki Adricom. Ideja je proizašla iz njenog diplomskog rada koji je prije nekoliko godina branila na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti te je odlučila nastaviti razvijati tu tehniku u obliku originalnog zadarskog suvenira. S vremenom je ideja evoluirala i nastao je Moment.

Monika Šangulin

Što: Moment je brend ručno rađenog nakita inspiriranog morem i zadarskim Pozdravom Suncu i Morskim orguljama. Prva kolekcija inspirirana je upravo tim znamenitostima iz Zadra, mjestom koje pruža nezaboravan zalazak sunca, ali i neponovljivim zvukom Morskih orgulja koji nastaje gibanjem mora. Prilikom zalaska sunca uključuju se kružni rasvjetni elementi te proizvode raznobojnu svjetlosnu igru, a površina mora kreira paletu boja koja se pojavljuje prilikom refleksija neba i okoline. Upravo ti jedinstveni prizori očituju se u unikatnim apstraktnim crtežima zarobljenima u svakom komadu nakita kao simbol prolaznog i jedinstvenog trenutka.

Druga kolekcija nastoji prikazati ljepotu promjenjive morske površine koja svojom fluidnošću i gibanjem poprima različite oblike i teksture. Ova kolekcija pridaje najveću važnost svjetlosti koja se probija i lomi kroz organske prozirne oblike te na taj način postiže dinamiku svjetla i sjene.

Kada: prošlo ljeto, a raste i razvija se u nešto jako uzbudljivo iz dana u dan. Budući da autorica nakit radi u svoje slobodno vrijeme još je jako puno ideja i planova koje želi ostvariti i predstaviti svim ljubiteljima nakita.

Zašto: iako radi u kreativnoj struci kao grafička dizajnerica, u Moniki je i dalje postojala želja za stvaranjem van okvira računala i tehnologije. Nakit je bio savršen medij kojim je mogla ostvariti svoj umjetnički izričaj, ali i od toga stvoriti unikatan proizvod te na neki način spojiti svoja dva svijeta.
Cilj joj nije bio doslovno prenijeti izgled te dvije zadarske znamenitosti već biti inspirirana njima, a prije svega iskustvom i trenutcima provedenim na toj lokaciji. Tako je nastalo ime Moment. Htjela je ljudima prenijeti taj unikatan trenutak proveden uz more i na zadarskim prepoznatljivim lokacijama.

Stella Mešić

Moment nakit možete razgledati i kupiti: preko Facebook i Instagram profila gdje možete očekivati nove modele i suradnje.

Cijene komada kreću se: od 100 do 300 kuna.

Monika Šangulin

Stella Mešić
Monika Šangulin

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba