MODA

Modne suradnje na koje trebate obratiti pažnju ovog proljeća

Popularnost modnih suradnji ne jenjava, a čini se da ih je ovog proljeća više nego ikad

Fendace, The Hacker Project Guccija i Balenciage, Gap i Yeezy samo su neke od modnih suradnji koje su obilježile prošlu godinu. Zašto su toliko popularne nije sasvim jasno, ali činjenica je da kupci vole vidljivi logo pa su dva na jednom artiklu nepogrešiv odabir. Ako se k tome još radi o suradnji pristupačnog brenda s nekim luksuznijim koji je zbog toga spustio cijene, imate kombinaciju za uspjeh kakvu brendovi ne propuštaju. I zato suradnja popularnost ne jenjava, a jedna od najiščekivanijih ovog proljeća je ona između Guccija i Adidasa. Prve komade vidjeli smo u Guccijevoj kolekciji za jesen i zimu 2022., a u srijedu, 11. svibnja, predstavljena je i kampanja te je najavljeno kad kolekcija stiže.

Novu dizajnersku suradnju izbacio je i Uniqlo, onu s brendom Marni i njihovim talentiranim kreativnim direktorom Francescom Rissom. Punom parom na suradnjama radi i brend tenisica Veja. Ovog proljeća predstavili su dvije dugoiščekivane suradnje, a to su one s brendovima Mansur Gavriel i Marni. O ovima i još odličnih modnih suradnji lansiranih ovog proljeća više saznajte u nastavku.

Gucci x adidas

Kada stiže: 7. lipnja
Gdje kupiti: Gucci.com

Gucci i adidas pripremili su kolekciju inspiriranu retro sportskom odjećom. Posebno dominiraju silhouette iz sedamdesetih koje Guccijev kreativni direktor Alessandro Michele obožava, kao i printevi i modni dodatci iz te ere. Kolekcija stiže 7. lipnja i mogla bi se brzo rasprodati.

View this post on Instagram

A post shared by adidas Originals (@adidasoriginals)

Marni x Uniqlo

Kada stiže: 19. svibnja
Gdje kupiti: Uniqlo.com

Nakon Jonathana Andersona i Jil Sander, kreativni direktor Marnija Francesco Risso, osmislio je ljetnu kolekciju za taj high street brend. Zadržao je vrlo bazične siluete koje su tipične za Uniqlo i obogatio ih raskošnim printevima u jarkim bojama koji su karakteristični za Marni. Kolekcija donosi 38 artikala među kojima je sve od hlača, suknji i haljina preko jakni i sakoa do bazičnih T-shirta i čarapa. Cijene se kreću od 13 do 150 eura.

Veja x Mansur Gavriel

Kada je stigla: 21. travnja
Gdje kupiti: MansurGavriel.com

Francuski brend održivih tenisica Veja i američki brend modnih dodataka koji je proslavila bucket torbica, Mansur Gavriel, kreirali su zajedničku kolekciju tenisica. Predstavili su model Campo u četiri boje od kojih su plave i krem skoro rasprodane, preostalo im je još samo tri para od svake. Cijena im iznosi 1.550 kuna.

Ganni x Juicy Couture

Kada je stigla: 30. ožujka
Gdje kupiti: Ganni.com

Ako ste se ikad pitali kako to izgleda kad se sretnu Y2K i skandi estetika, ova kolekcija je odgovor. Danski brend Ganni i omiljeni brend Paris Hilton Juicy Couture imaju zajedničku kolekciju plišanih trenirki, šilterica, T-shirta, haljina i uskih topova. Ipak, ne možemo reći da u njoj prepoznajemo skandi estetiku. Cijene komada kreću se od 95 do 295 eura.

Minju Kim x & Other Stories

Kada je stigla: 24. ožujka
Gdje kupiti: AndOtherStories.com

Pobjednica prve sezone Netflixove emisije Next In Fashion, južnokorejska dizajnerica Minju Kim kreirala je kolekciju za švedski high street brend iz H&M-ove grupe, & Other Stories. Kolekcija donosi njezinu prepoznatljivu estetiku u obliku printeva i motiva na modnim dodatcima, dok su siluete vrlo karakteristične za & Other Stories. Neki su se komadi već rasprodali, a onima koji su još dostupni cijene se kreću od 49 do 179 eura.

Veja x Marni

Kada je stigla: 11. ožujka
Gdje kupiti: Veja-store.com

Marni je kroz ovu suradnju reinterpretirao Vejine V-10 i V-15 modele kroz DIY estetiku. Posebne su po tome što je svaka sastavljena ručno tako da se svaki model pomalo razlikuje i potpuno je unikatan. Kreirali su dva muška i dva ženska modela u tonovima plave, žute i crne te ružičaste i crvene. Cijena za visoki model iznosi 270 eura, a za niski 225 eura.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube