RECENZIJA

omogućava OMNi-BiOTiC®

Mjesecima sam zbilja pod velikim stresom. Pronašla sam odličan način kako tome konačno stati na kraj

OMNi-BiOTiC® STRESS dodatak prehrani pokazao mi se kao odličan saveznik u rješavanju nagomilanog stresa

Pandemija koronavirusa, karantena, neizvjesnost, epski potres od kojeg se još uvijek oporavljam, ponor ekonomije o kojem se ne prestaje govoriti, a koji se nadovezuje i na niz egzistencijalnih pitanja itd. samo su neki od recentnih događaja zbog kojih smo manje više svi pod stresom. Ako uz to dodamo i poprilično stresnu dinamiku posla i privatnog života, u mom slučaju, stanje je postalo, malo je reći, alarmantno. Moram priznati da to osjetim već neko vrijeme. Ima dana kad je intenzitet blaži, ali takvi dani su zbilja rijetki. U pokušaju opuštanja i oslobađanja od stresa isprobala sam zbilja niz metoda.

Redovito vježbam, slobodne dane se doista pokušavam odmoriti, rješavam sve probleme čim prije mogu, ne guram ih pod tepih, radim kakav takav odmak od svakodnevice. U jednom trenutku pokušala sam i meditirati, u nekim stvarima postala i malo optimističnija, no sve navedeno u mom slučaju bilo je dosta kratkog vijeka ili nedovoljno, a znam da nisam jedina. Teško je razdoblje iza svih nas, ali i ispred svih nas, no s obzirom na sve signale koje mi tijelo i um šalju, krucijalni je trenutak da se tog nagomilanog stresa riješim ili ga barem znatno ublažim. Zašto?

Aleksandar Selak

Stres, osim što nazivaju bolesti 21. stoljeća, uzrok je mnogih fizičkih i/ili psihičkih problema. Svi mi jurimo kroz dan, ne odgađamo obaveze, sve mora biti sad i odmah, sve je teže uskladiti obiteljski i poslovni život, a zahtjevi i izazovi su pred svima nama sve veći i veći. Tu su još i nezdrava hrana kao i neredoviti obroci, razni lijekovi te dodatan strah prouzrokovan svim gore navedenim recentnim događajima koji je dodatno opteretio naš organizam. Kratko rečeno, novo normalno postalo je zapravo veliko opterećenje za naš organizam zar ne?

U razgovoru s prijateljicama činjenica je i da iako smo svi u istom sosu, neki stres ipak podnose puno bolje. Kako to, pitam se? Odgovor je poprilično iznenađujuć, a leži u zdravoj crijevnoj flori. Znanstvene studije pokazale su da su najbolja zaštita protiv stresa – crijeva koja dobro funkcioniraju. Naime, postoji direktna funkcionalna os između crijeva i mozga. Ova crijevno-moždana os (gut-brain axis) je pod utjecajem naših crijevnih bakterija koje imaju veliku ulogu u određivanju možemo li probaviti stres na učinkoviti način ili će on ostaviti određene posljedice na naše zdravlje i osjećanje.

Aleksandar Selak

U svim mojim dosad isprobanim metodama pod ruku mi je došao nedavno i jedan novi dodatak prehrani koji sam morala isprobati jer doslovno nisam imala što izgubiti. U pitanju je OMNi-BiOTiC® STRESS koji sadrži mješavinu visokovrijednih crijevnih kultura bakterijskih sojeva ljudskog probavnog sustava sa sposobnošću razmnožavanja i odabrane vitamine B skupine. Doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnoj psihološkoj funkciji i zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Riječ je o pakiranju od 28 vrećica po 3 grama praha, a uzimala sam ga prema preporukama, jedan do dva puta dnevno. Sve skupa vrlo je jednostavno za konzumaciju. Sadržaj vrećice umiješa se u 100-200 ml mlake vode ili mlijeka. Ja sam ga radila s vodom jer nisam baš neka ljubiteljica mlijeka. Pričeka se jedna minuta, promiješa se i napitak popije. Moram priznati kako je okus pomalo neobičan, trpki, ali nije prenaglašen jer u proizvodu nema nikakvih aditiva ni aroma. I da, OMNi-BiOTiC® STRESS potrebno je popiti na prazan želudac prije doručka, kako sam ga ja i pila, i(li) pak prije odlaska na spavanje.

Aleksandar Selak

Što se pak tiče dužine uzimanja, OMNi-BiOTiC® STRESS možete uzimati kratkoročno, ali i dugoročno – čak i godinama. Ja ga trenutno redovito koristim dva tjedna i zasad mogu reći da je moje iskustvo pozitivno. Konstatirala sam da osjetim svojevrsno olakšanje, da je napetost u meni znatno smanjenja te da sam na dobrom putu da suzbijem stres, odnosno svedem ga bar na neki optimalni minimum koji me neće više kočiti u mojoj svakodnevici. Pa, ako ste se i vi našli u sličnoj situaciji i sve metode koje ste dosad isprobali nisu polučile neki znatan uspjeh, možda je vrijeme da i vi date priliku OMNi-BiOTiC® STRESS dodatku prehrani i riješite se svog najvećeg neprijatelja – stresa. Više o svemu možete pronaći ovdje.

Sadržaj nastao u suradnji s brendom OMNi-BiOTiC®

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba