HRVATSKA MODA

Mirjam Krajina ima novu kolekciju izrađenu od plastičnog otpada u ružičastoj boji. Genijalna je

Nosi ime Flamingo Shadows

Dizajnerica i kostimografkinja Mirjam Krajina ponovno rastura. Lansirala je novu kolekciju čiji kreativni koncept zaokružuje zanimljivu tehniku termičke obrade plastičnog otpada i njegovu manipulaciju. Kao i uvijek dosad, dizajnerica je vođena načelima održivosti i filozofijom minimal waste. Nazvala ju je Flamingo Shadows i ona je načinjena, kako doznajemo, od već spomenutog plastičnog otpada, kako bi produžila trajnost inače potrošnih i lako zamjenjivih plastičnih vrećica, čiji otpad ima devastirajući utjecaj na ekosustav.

Naime, do sada su u toj tehnici isključivo nastajale njene unikatne održive torbe Raw Bag. No, inspirirana izložbom Thierryja Muglera u Parizu Krajina je počela raditi skulpture od reciklirane plastike koje su funkcionalno postale korzeti. Tehniku termičke obrade otpadnih plastičnih vrećica iskoristila je u inovativnom, estetski zanimljivom i unikatnom vidu te je na taj način proširila i upotpunila svoje izražavanje u ovoj neobičnoj i estetski zanimljivoj tehnici. Svi modeli torbi, kao i korzeti te obuća unikati su i kao takvi se ne mogu istovjetno ponoviti. Ono što ovu kolekciju još čini posebnom jest i njezina boja, a to je baby roza nijansa koja se nametnula kao boja sezone pa sukladno tome dolazi i inspiracija za naziv kolekcije.

Kao i uvijek dosad, Krajina se na stvaranju ove kampanje okružila s uhodanim timom profesionalaca. “Kada mi je Mirjam pokazala ove genijalne korzete koje je napravila, u glavi sam već imala cijelu ideju za snimanje kolekcije i jedva sam čekala da sve izrealiziramo. Znate onaj trenutak kada vidite nešto toliko drugačije što vam odmah zaokupi svu pažnju i um” poručila je ovim povodom Ivana Pavić koja je zaslužna za kreativni koncept i direkciju te styling kampanje. Fotografije potpisuje Denis Butorac kojeg s Mirjam veže dugogodišnja kreativna suradnja dok je model Andrea Jurić, a styling asistentica Melita Bezjak. Više o prošlim, sadašnjim i budućim kolekcijama dizajnerice saznajte na Instagramu profilu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube