VIJEST

Miljenik crvenog tepiha Zac Posen, gasi svoju poznatu modnu kuću

Pokušaj prodaje koji je krenuo još u travnju, nažalost, nije uspio

Svijet je sinoć obišla vijest da Zac Posen gasi svoj istoimeni njujorški brend. Tvrtka Yucaipa Cos. htjela je prodati svoje udjele u Posenovoj tvrtki House of Z još u travnju, no budući da nisu uspjeli, odlučili su prekinuti poslovanje i raspodijeliti imovinu.

Bez posla je tako ostalo oko 60 djelatnika tvrtke uključujući i umjetnike iz Posenovog ateljea koji je bio jedan od posljednjih pravih ateljea u New Yorku. Dizajner je dao ekskluzivan intervju za Vogue gdje je otkrio da je privatno pokušavao naći prave partnere već neko vrijeme, no ponestalo mu je vremena i nije uspio. “Nisu laka vremena u našoj industriji”, zaključio je, a tu je izjavu potvrdila i vijest da je nakon bankrota prodan Barney’s, njujorška robna kuća koja je Njujorčane upoznala s Giorgiom Armanijem, Azzedineom Alaijom, te brendovima kao što su Comme des Garçons, Christian Louboutin i Zegna.

MILJENIK CRVENOG TEPIHA

Zac Posen radio je neumorno sve ove godine. Brend je pokrenuo kad mu je bila samo 21 godina nakon studija na Central Saint Martinsu u Londonu, a posljednjih je godina radio 14 kolekcija godišnje. Za Zac Posen, jeftiniju liniju ZAC Zac Posen i za Brooks Brothers gdje radi na funkciji kreativnog direktora.

Karijeru je započeo siluetama iz zlatnog doba Hollywooda, a sve do danas bio je poznat po raskošnim večernjim haljinama i miljenik holivudskih zvijezda. Odijevao je Sarah Jessicu Parker, Gwyneth Paltrow, Umu Thurman, Kate Winslet, Naomi Campbell, Rihannu, Katie Holmes i niz drugih zvijezda. 2017. godine o njegovom je radu snimljen i dokumentarni film House of Z.

Osim toga, kao pravi celebrity dizajner, šest godina vodio je Project Runway, a prije dvije godine objavio je i vlastitu kuharicu pod nazivom Cooking With Zac.

Za Vogue je otkrio da mu sada treba reprogramiranje, ali da će sigurno otkriti u kojem smjeru ovaj put usmjeriti svoju kreativnost.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba