TREND ALERT

Masovno se nose vunene gaće. Pitale smo stilisticu i cure koje ih nose – zašto?

Nakon čarapa i vesti, vunene gaćice su dobile svojih pet minuta slave

Vunene gaće ili ultra kratke hlačice komad su koji sve češće viđamo na društvenim mrežama, ali i u trgovinama. Radi se o minijaturnom pletenom komadu za koji je nemoguće ne pitati se gdje i kako ga nositi. Kako ga nositi da ne djeluje infantilno, nositi li ga uopće, ostaviti ga ipak za kod kuće ili ga uopće ne nabaviti?

Imala sam ideju da s curama u uredu napravim stilsku vježbu, međutim nitko se nije htio uvući u njih, a čak i ja koja bih odjenula gotovo sve morala sam se složiti s njima. Neke stvari su rezervirane za one totalno odvažne i one koji zaista znaju kako ih nositi. Istražila sam ponudu i našla jedan super kombinezon koji bi super funkcionirao ako bi se nosio na gole noge i balerinke. S najlonkama već riskiram to da izgledam kao velika beba što mi s 36 godina zbilja nije u interesu koliko god voljela djetinjaste komade odjeće. A kako nositi vunu na gole noge odnsono u koje doba godine bi se uopće tako nešto moglo isfurati?

Odustale smo od testiranja, ja sam odustala od kupovine, a onda sam na Instagramu vidjel da ih neke žene ipak nose pa sam ih pitala kako. Osim toga kontaktirala sam i našu stilisticu Ivanu Pavić koja mi je također dala svoje mišljenje oko trenda, ali i prijedloge kako ih nositi da to sve skupa izgleda super.

Glazbenica Nika Turković nosi ih u spotovima ili za po doma

View this post on Instagram

just a girl and her bed and her dog 🖤

A post shared by N. (@nikaturkovic) on

 

“Haha, pa odlična tema čak”, kaže mi Nika na moje pitanje kako i zašto se nose ove hlačice. “Čuj, ja svoje nosim za po doma (ako su baš gaćice), a sada sam kupila crni vuneni komplet za spot. Inače bih furala tako nešto za po vani samo na čizme i predimenzioniranu kožnu jaknu, ali isključivo ako se radi o hlačicama, a ne gaćicama.”

Manekenka Ivana Vukušić ih je samo jednom nosila van

View this post on Instagram

kad ti baka sve omoguci 🤎

A post shared by Ivana Vukušić (@i.vukusic) on

“Ja ih također nosim za po doma,” kaže Ivana Vukušić. “Jednom sam se odvažila odjenuti hlačice za van uz predimenzioniranu bijelu košulju pa su samo suptilno virile ispod nje. Pletene i vuneni topovi su puno nosiviji pa ih češće mogu uklopiti uz stajling.”

Ivana Pavić ih predlaže u slojevitim stajlinzima

View this post on Instagram

Često u društvu vodim polemike oko iskrivljene predodžbe mode, odijevanja i nekako mislim da je sve otišlo u nekom krivom smjeru. Bombardirani smo trendovima, fotografijama, Instagramom, magazinima. No, u moru svega važno je shvatiti činjenicu da nismo robovi odjeće, nego da ona nama služi. Odjeća i cjelokupni stajling su primarno komunikacija. Htjeli mi to ili ne, i dalje živimo u svijetu gdje je vizualni dojam prvi kontakt koji se ostvaruje, stoga zašto ga ne učiniti najboljim mogućim? Odjeća bi u tome trebala pomoći, ali često odmaže jer ljudi ne znaju odabrati ono što im dobro stoji. Ne treba slijepo pratiti trendove, nego prepoznati što je od toga dobro za vas i toga se držati. Upravo zato tu je usluga Virtual Stylist, više informacija na linku u opisu profila 💌

A post shared by Ivana Pavic (@ivana.pavic) on

“To je vrući trend sad koji mi je dosta cool,” govori mi Ivana Pavić. “Modno odvažnije mogle bi ih furati uz čizme i nešto predimenzionirano, primjerice baloner, kožnjak ili neki super kaput koji seže do ispod koljena. Pogotovo ako niste zimogrozni kao ja, recimo. Veronika ti bi to super izvela.

Naglasak bih, dakle, stavila na slojeve u ovom slučaju i neke konkretnije čizme na noge, možda ove combat koje su sad jako popularne. A za ove malo više ziheraše u odijevanju super je varijanta za kućno ležerno izdanje uz neke vunene čarapice, i još neko pletivo pa – Netflix and chill.”

Ako se odlučite za ovaj komad evo gdje ga kupiti

Dizajnerske i high street trgovine zbilja su prepune ovih kompleta pa ako se odlučite isfurati ih kao naše sugovornice ili jednostavno nositi za po doma, u galeriji pogledajte gdje ih sve možete kupiti.

Nasty Gal 224,40 kuna

Pull&Bear 149,90 kuna

Stradivarius 119,90 kuna

Zara 139,90 kuna

Zara 149,90 kuna

Etsy 678,90 kuna

 

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba