HRVATSKA MODA

Ljupka Gojić Mikić o 10 godina brenda Jolie Petite, otvaranju slastičarnice i tome kako joj sve to uspijeva

Ljupka Gojić Mikić slavi 10 godina brenda Jolie Petite, a za Super1 otkriva što joj je bilo najizazovnije u radu do sada i kako danas usklađuje sve obaveze

Prošlo je već 10 godina otkad je Ljupka Gojić Mikić pokrenula svoj brend Jolie Petite. Otada neumorno radi na njemu, paralelno brine o svoje tri djevojčice, a uskoro i otvara ne jednu, nego dvije slastičarnice u Zagrebu.

Novu kolekciju za svoj brend, kojom ujedno i slavi 10 godina rada, predstavila je jučer, a mi smo je odmah priveli na kratki razgovor s ciljem da saznamo samo jedno – kako joj sve to uspijeva?

OSJEĆAJ ZA POSAO NASLJEDILA JE OD DJEDA

Nova kolekcija brenda Jolie Petite donosi kombinacije točkica i cvijeća, trendi siluete s naglašenim rukavima i lepršave tkanine koje prizivaju ljeto. Ljupka je sama još jednom uskočila u ulogu modela kako bi prezentirala kolekciju u obliku kampanje koju je snimila Jelena Balić na ulicama Zagreba, a na pitanje koji joj je komad iz kolekcije najdraži odgovara kroz smijeh: “Obećavam, neću odgovoriti s “to je kao da pitate majku koje joj je dijete najdraže.” Nego sa “svi komadi su mi jednako dragi”.”

Osjećaj za posao, kako je već ranije otkrila, naslijedila je od djeda. “Djed mi je uvijek bio uzor”, kaže. “Njegov najbolji savjet koji primjenjujem u svemu što radim s ljudima je – više slušaj, manje pričaj.” Inspiraciju, kaže, pronalazi u svemu oko sebe i nije joj teško pronaći je, no u posljednjih 10 godina ipak je nailazila na neke izazove.

“Što se tiče mene, najizazovniji trenutak u ovih 10 godina postojanja brenda je bio raditi na relaciji Hiroshima – Zagreb… I mojima u Zagrebu raditi sa mnom, koja zaboravi da je vremenska razlika sedam sati pa ih probudim u pet ujutro s pitanjem zašto na haljini fali jedan volan.” (smijeh)

MULTITASKING KAKAV JE SVOJSTVEN SAMO ŽENAMA

Poznata je činjenica da su žene puno spretnije u balansiranju više obaveza istovremeno nego što su to muškarci, no čini se da je Ljupka zaista vješta u tome. Nova kolekcija upravo joj je stigla u showroom na adresi Albaharijeva 5, a uskoro će otvoriti i webshop tako da će nam biti još lakše doći do pojedinih komada. “Komadi se zasad mogu nabaviti u našem zagrebačkom showroomu na adresi Albaharijeva 5, putem našeg Instagrama i Facebooka, a uskoro i putem webshopa www.joliepetite.com,” kaže Ljupka. “Cijene ovise o pojedinačnom komadu, vrsti materijala od kojeg je rađen itd. Asortiman nam je šarolik (čak i u doslovnom smislu te riječi), u ponudi su nam komadi i za male i za velike.”

Uz to, ovih dana Ljupka otvara vrata svoje prve slastičarnice Jolie Petite Patisserie i paralelno balansira privatni život s tri preslatke djevojčice. “Dobro ste rekli prva slastičarnica (na Knežiji), jer se ubrzo nakon nje otvara i druga (u Teslinoj ulici). A što se tiče obaveza oko slastičarnice, brenda, cura i muža kod kuće, možda najbolje da dođete kod mene na jedan dan… Ili možda bolje ne?”(smijeh)

U nastavku pogledajte sve komade iz kolekcije. Fotografije je snimila Jelena Balić. Za make up je zaslužna Mirta Pejić, a za kosu Mijo Majhen.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba