MODA

Kupnjom pojedinih komada na ovoj novoj shopping platformi možete donirati za stradale u potresu

Butiq App lansiran je sinoć, radi se o svojevrsnom balkanskom Depopu, a kupnjom pojedinih komada možete donirati novac

U 21 sat 3. siječnja 2021. godine lansiran je Butiq App. Radi se o platformi koju već nazivaju balkanskim Depopom. Depop je aplikacija putem koje možete prodavati svoju odjeću ili kupiti nečiju, već nošenu. Uglavnom se radi o second hand komadima, među kojima ih mnogo nosi predznak vintage i dizajnerski, a upravo se nešto takvo upravo pojavilo i na hrvatskoj sceni.

Iza hrvatskog Depopa stoji Ana Jadrić, 26-godišnja programerka s diplomom sa splitskog FESB-a. Prije mjesec je dana zbog posla doselila u Zagreb, a već neko vrijeme uz programerski posao gradi svoj, kako kaže, pet project koji spaja ljubav prema modi i njezino programersko zanimanje. Sve o tome kako je tekao razvoj Butiq Appa otkrila nam je u intervjuu, a sinoć je aplikacija napokon i lansirana te je postala dostupna svima.

Na njoj je trenutačno dostupno dvadesetak tzv. prelaunchera čiju odjeću možete kupiti, a jedna od njih je i Ana Carević koja je novac od prodaje sinoć i danas odlučila donirati ljudima kojima su domovi uništeni u potresu koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolna mjesta.

View this post on Instagram

A post shared by ANA (@anacarevic)

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube