KRALJEVSKI LOOK

Kraljica se za vjenčanje uskladila s Meghan Markle, njoj je dala bakinu tijaru, a sebi je uzela ogroman broš

Iako su sve oči bile uprte u modni outfit Meghan Markle, komentirao se i nakit kraljice Elizabete

Prošle je subote kraljica Elizabeta otvorila svoje dobro čuvano blago i posudila Meghan Markle tijaru svoje bake, kraljice Mary. Tom prilikom je kraljica i za sebe odabrala nekoliko krasnih komada. Uz haljinu i kaput svijetlo zelene boje, omiljenog dizajnera Stuarta Parvina, kraljica Elizabeta je nosila najdražu ogrlicu, bisere u tri niza i Richmond broš.

Ogroman broš napravljen je od dijamanata optočenih srebrom i zlatom, u centru je biser, a sa ruba visi dijamantni privjesak. Broš nije prošao neprimijećen. Dizajnerica India Hicks i njezina majka, lady Pamela Hicks, prva rođakinja princa Filipa (otac joj je lord Mountbatten, Filipov voljeni ujak), očito su proveli prošlu subotu diskutirajući detaljno o vjenčanju.

Kraljica nema niti jedan mali broš

AFP

U postu na Instagramu Hicks je kazala majci, “Moj Bože, broš koji je kraljica nosila je veličanstven i ogroman.” A na što je lady Hicks kiselo odgovorila, “Draga, kraljica nema niti jedan mali broš”, piše Town&Country.

Broš nije samo velik, on je jedinstveno povezan sa tijarom koju je izabrala prinčeva mladenka u svom posjetu Buckinghamskoj palači. Prema stručnjaku za kraljevski nakit Elli Kay, Richmond broš je dio kolekcije kraljice Mary koju je ostavila unuci Elizabeti, poslije svoje smrti 1953.godine.

Nakit koji je baka nosila na bal

Broš se uočava na slici, gdje je Mary, tada vojvotkinja od Yorka, zajedno sa svojim mužem, kasnije kraljem Georgom V, iz 1897. Za bal u Devonshire house, a odjeveni su kao Treći Earl of Cumberlanda i dama na dvoru Marguerite de Valois.

Njega je Mary, izgleda, dobila kao vjenčani poklon 1893.godine od žitelja Richmonda, otuda mu ime. Kraljica ga je nosila nekoliko puta, uključujući 2009. godine za državni banket priređen za tadašnjeg indijskog predsjednika Pratibha Patila koji je održan u dvorcu Windsor.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba