LOOK

Karl Lagerfeld je za novu Chanel reviju napravio plažu. Prisjetile smo se najljepših setova koje je dizajnirao

Taman kad pomislimo da nas Karl Lagerfeld (koji, inače, ima 85 godina) više ne može iznenaditi, on to opet učini na još ekstravagantniji način

U Grand Palaisu je jučer tako uzvanike Chanelove najnovije revije, dočekala plaža inspirirana plažama na njemačkom otoku Sylt koji Karl Lagerfeld obožava. Plaža je doista imala pijesak i vodu koja se pjenila i pretvarala u valove kako je dolazila na “obalu” po kojoj su hodali modeli u najnovijim Chanel kreacijama za proljeće 2018. godine.

TKO STOJI IZA SLAVNIH SCENOGRAFIJA

View this post on Instagram

Oscar-winning actress Penélope Cruz has been chosen by Karl Lagerfeld to become the new CHANEL ambassador and attended the #CHANELHauteCouture show earlier today in Paris. She will also be the face of the upcoming #CHANELCruise 2018/19 campaign. @penelopecruzoficial

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Lagerfeld je majstor za scenografiju i uvijek osmisli nešto sasvim suludo što na kraju nekako uvijek i uspije izvesti. U tome mu iz sezone u sezonu pomaže Etienne Russo, francuski producent koji producira revije i za Fendi, Givenchy, Miu Miu, Kenzo, Lanvin, Dior i još niz drugih dizajnera koji ga obožavaju. Philipp Plein ga je tako nazvao mastermindom jer Russo uvijek uspije izvesti nemoguće.

No, Lagerfeld i njegov tim su kreativni pogon koji osmišlja ekstravagantne setove za Chanel, pa i Fendi koji je 2007. imao reviju na Kineskom zidu. Lagerfeld je inače kreativni direktor u Fendiju već 53 godine, dok tu poziciju u Chanelu obnaša već 35 godina. Osim toga, Lagerfeld sam već ima 85 godina i uopće je nevjeroajtno da još uvijek radi i izlazi pokloniti se na pisti na kraju revije, a kamoli da osmišlja ovakve setove. Zato smo se prisjetile nekih njegovih najimpresivnijih kreacija za Chanel u ovih 35 godina.

NAJIMPRESIVNIJE SCENOGRAFIJE CHANEL REVIJA

Izdvojile smo ih osam, iako je svaka Chanelova revija u Grand Palaisu impresivna na svoj način. Otkrijte ih u nastavku.

Proljeće/ljeto 2019.

Sinoćnja Chanel revija na kojoj smo vidjeli novu ljetnu kolekciju za 2019. godinu prikazana je na plaži. Lagerfeld je za nju naručio pijesak koji je dovezen u Grand Palais u Parizu i rekreirao valove koji su se valjali na njegovoj plaži. Modeli su hodali po pijesku, a uzvanici su jedva dočekali da sve završi da i sami mogu izuti cipele i fotografirati se za Instagram.

Proljeće/ljeto 2018.

Za ovu reviju Chanel je Grand Palais pretvorio u veliki park s pravim stijenama i slapovima. Sve je pomalo podsjećalo na Plitvice, a u pozadini je svirala “Elektra” Zdenke Kovačiček.

Jesen/zima 2018.

Revija koju smo vidjeli ovog proljeća, u Grand Palais je donijela ulice Pariza. Lagerfeld je rekreirao njegove ulice, znakove, zanimljive kioske i tako proslavio grad koji toliko voli.

Cruise 2018.

Za ovu je kolekciju Lagerfeld u Grand Palais odlučio donijeti Titanic. Ogroman brod koji je unesen u prostor nazvan je La Pausa, izgledao je poput Titanica, a modeli su hodali oko njega u najnovijim komadima iz Chanel cruise kolekcije.

Jesen/zima 2017.

View this post on Instagram

#CHANELGroundControl #CHANELFallWinter #PFW

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Ova je kolekcija inspirirana putovanjima u svemir i svemirom općenito pa je Lagerfeld u sredinu Grand Palaisa montirao ogromnu raketu s Chanel logom koja se na kraju lansirala prema stropu i ostavila sve bez teksta. Prije lansiranja čulo se odbrojavanje, a onda je počela svirati legendarna pjesma Eltona Johna, “Rocket Man”.

Couture jesen/zima 2017.

View this post on Instagram

#ChanelHauteCouture #ChanelAteliers #PFW

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Ova je revija bila posebno značajna jer je slavila Chanelove krojačice, vezilje i druge majstorice i majstore koji ručno rade sve detalje za taj brend i čine ga tako posebnim i luksuznim. Svi ti ljudi zato se bili na pisti zajedno s modelima u Grand Palaisu, a okruživali su ih stolovi za krojenje, krojni dijelovi i sličan drugi pribor za rad iz Chanelovog studija.

Proljeće/ljeto 2016.

View this post on Instagram

#ChanelAirlines #ChanelSpringSummer2016 #PFW

A post shared by CHANEL (@chanelofficial) on

Za ovu je reviju Lagerfeld Grand Palais pretvorio u veliki Chanel aerodrom. Trebamo li išta drugo dodati?

Jesen/zima 2015.

U ovom je slučaju Grand Palais bio kockarnica. Modeli su šetali oko stolova za poker i rulet, a uzvanici su kasnije mogli igrati spomenute igre.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba