MODA

Kako je nastao Zendayin oklop u boji fuksije i zašto je zbog njega morala u 3D skener tijela

Mlada glumica imala je jedan od najzanimljivijih lookova na dodjeli nagrada Critics’ Choice, a priča o njegovom nastanku još je zanimljivija

Na crvenom tepihu dodjele nagrada Critics’ Choice, 23-godišnja glumica Zendaya pojavila se u najupečatljivijem izdanju cijele večeri. Nosila je monokromatsku kombinaciju u boji fuksije koju je činila jednostavna suknja koja je sezala do poda, oklop u istoj boji te Christian Louboutin d’Orsay salonke. Radi se o kombinaciji iz kolekcije za proljeće 2020. koju potpisuje Tom Ford, a koja je prvi put prikazana na Tjednu mode u New Yorku u rujnu 2018. godine.

Najzanimljiviji dio kombinacije svakako je bio oklop budući da takav komad i nije tipičan izbor za crveni tepih, kao ni, budimo realni, za bilo koju drugu prigodu.

JEDINSTVENI OKLOP SAMO ZA ZENDAYU

Tom Ford

Spomenuti oklop iz kolekcije Toma Forda, osim na Tjednu mode u New Yorku, već se pojavio na novoj naslovnici američkog izdanja Harper’s Bazaara koja je izašla prije šest dana. Na njoj ga nosi zvijezda izdanja za veljaču 2020., Gwyneth Paltrow, no njezin je oklop ipak nešto drugačiji od onog koji je nosila Zendaya. Glasnogovornik Toma Forda, za W magazin otkrio je da je Gwyneth Paltrow na snimanju za Harper’s Bazaar nosila primjerak s revije, no Zendaya je dobila novi samo za sebe.

View this post on Instagram

Introducing our February 2020 cover star, @gwynethpaltrow! The actress and founder of @goop gets real about her past relationships, her place in the #metoo movement, and why she quit acting for good. Tap the link in bio to read the cover story. Photography by @zoeygrossman Styling by @joannahillman Written by @jduboff Hair by @teddycharles35 Makeup by @georgieeisdell Manicure by @ashlie_johnson #GwynethPaltrow wears @tomford

A post shared by Harper's BAZAAR (@harpersbazaarus) on

Njezin stilist ili kako se danas holivudski stilisti vole zvati image architect, Law Roach, potvrdio je za W da je to bila Zendayina odluka. “Probali smo ga već prije”, rekao je Roach. “Međutim, Zendaya je htjela da to budu, kako je sama rekla, njezine grudi i ničije više. Ovaj oklop zato je izrađen prema njenom tijelu samo za nju.”

KAKO SE RADI OKLOP PO MJERI

SANTA MONICA, CALIFORNIA - JANUARY 12: Zendaya attends the 25th Annual Critics' Choice Awards at Barker Hangar on January 12, 2020 in Santa Monica, California. (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Frazer Harrison/Getty Images)

“Morala je ići na 3D skeniranje tijela”, otkrio je Roach početak izrade ovog upečatljivog komada. “Tehničar iz Toma Forda došao je s cijelim timom te su izveli složen tehnički proces kako bi dobili taj sken.” Potom je trebalo nekoliko tjedana da se izradi kalup, nakon toga se održao fitting, a onda i izradio finalni komad.

Roach je inače sam odabrao ovaj komad za Zendayu čim ga je vidio na reviji u rujnu. Podsjećao ga je, kaže, na vintage Isseya Miyakea koji je kreirao oklop za grudi od akrila kakav je među prvima nosila Grace Jones još u osamdesetima. “Za mene je Grace Jones jedini razlog zašto se bavim modom”, rekao je Roach. U nastavku se još jednom podsjetite kako je Zendaya izgledala na crvenom tepihu prije dva dana.

Frazer Harrison/Getty Images

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba