GIRL POWER

Jill Biden i Kamala Harris za prvo Bidenovo obraćanje Kongresu odabrale su simbolične kombinacije

Obje su odabrale američke dizajnere

Američki predsjednik Joe Biden jučer se prvi put obratio Kongresu stotinjak dana nakon što je postao predsjednik. Trenutak je upisan u povijest jer su pored njega prvi put u povijesti stajale dvije žene, a bile su to potpredsjednica Kamala Harris i predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi. U Kongresu se okupilo svega dvjestotinjak zastupnika demokrata i republikanaca, a stigla je i Bidenova supruga dr. Jill Biden.

Biden je po početku govora prvo pozdravio Pelosi i Harris te rekao: “Nijedan predsjednik nije izgovorio te riječi s ovog podija. Nijedan predsjednik ih nikad nije izgovorio i bilo je vrijeme.”

Kamala Harris za taj je povijesni trenutak odabrala krem odijelo s potpisom Prabala Gurunga, inače nepalskog imigranta kojeg je već nosila na svom prvom danu u uredu. Harris je već birala američke dizajnere. Na inauguraciji je nosila kombinaciju CFDA-jeve mlade nade Christophera Johna Rogersa, a nosila je i komade osnivača Pyerr Mossa, Kerbyja Jeana Raymonda.

Kamala Harris u odijelu Prabala Gurunga 
Foto: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Prva dama SAD-a ovu je prigodu iskoristila kako bi poslala poruku o zaštiti okoliša i usprotivila se prekomjernoj kupovini, posebno samo za jednu prigodu. Učinila je to tako što je nosila haljinu jedne od najistaknutijih američkih dizajnerica kad su u pitanju inovacije u održivosti, Gabriele Hearst. Haljina je bila izvezena motivima 50 nacionalnih cvjetova za svaku od 50 država SAD-a.

Dr. Jill Biden u haljini Gabriele Hearst 
Foto: POOL / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba