HRVATSKA MODA

Jako nam se sviđaju proštepane jakne i kaputi iz nove kolekcije pulske dizajnerice

Nova kolekcija dizajnerice Ivane Tomić dobar je početak jeseni

Došlo je vrijeme da kažemo zbogom ljetu, te poželimo dobrodošlicu jeseni, a nova kolekcija za jesen i zimu dizajnerice Ivane Tomić nastala je promišljanjem o nužnosti jednostavnih modnih formi, te fokusom na udobnost i sigurnost kao suprotnost sve zahtjevnijoj svakodnevici koja nas okružuje. Kao i u životu, i u modi se fokus stavlja na bitne stvari, te se odbacuju se nepotrebni detalji, a kombiniraju se bezvremenski odjevni komadi i modni klasici koje odišu slobodom. Ivana Tomić nas u novoj kolekciji oduševljava jaknama i kaputima jer je sada baš pravo vrijeme za nabavku novog komada.

ivana tomić

U grotlu konzumerizma dizajnerica Ivana Tomić vraća životnu i modnu filozofiju dalekog Japana svojom minimalističkom estetikom s maksimalnom funkcionalnošću kreirajući odjeću koja izlazi izvan okvira sezonskih trendova. Kao i u dosadašnjim kolekcijama ostaje dosljedna recikliranju materijala iz prijašnjih kolekcija, korištenju ostataka luksuznih dizajnerskih materijala, te upotrebi restlova ugašenog domaćeg tekstilnog brenda. Tamnocrvena, ciglasto narančasta, siva i nezaobilazna crna su provjerena paleta boja koja odlično funkcionira u jesen.

ivana tomić

Kolekcija je primarno bazirana na kaputima, jaknama i pončo ogrtačima od kašmira, vune i pamuka u kombinaciji sa suknjama i kardiganima od svile i vune, te tunikama krojenim od ostataka materijala korištenih pri izradi podstava. Čiste linije, minimalistički detalji i sklad obogaćeni su print tehnikom sitotiska sa stiliziranim motivima prijašnjih kolekcija, te uzorcima tapeta iz prošlog stoljeća vidljivih na haljinama i majicama od velura.

ivana tomić

Ivanu možete pratiti na društvenim mrežema, Instagramu i Facebooku, a u kreiranju lookbook-a uz samu dizajnericu sudjelovali su model Ana Lea Janžić (Talia Models), šminka Sabrina Lučev, asistent Louis Louis, video i glazba Alen Spion.

ivana tomić
ivana tomić
ivana tomić
ivana tomić

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube