Event

Izložba, koncert Nipple People i preko 200 uzvanika na predstavljanju nove kolekcije Nenada Sovilja

Nenad Sovilj, najpoznatiji hrvatski dizajner nakita sinoć je u hotelu Esplanade predstavio svoju novu kolekciju Monument

Preko 200 štovatelja rada Nenada Sovilja sinoć je došlo pogledati prezentaciju nove kolekcije Monument. U Smaragdnoj dvorani bilo je izloženo 12 ručno rađenih vitrina i postamenata s nakitom, a kombinacijom scenografije, rasvjete, dima i glazbe dizajner je svakog posjetitelja uveo u paralelni svemir mističnosti i time nakitu dao širi kontekst.

Nenad Sovilj

Večer je upotpunjena elektro pop senzacijom Nipplepeople koji su nastup otvorili upravo pjesmom Monument. Ova riječ dolazi od latinskog monere što znači sjećati se i sufiksa mentum koji se u latinskom jeziku koristi da se od glagola napravi imenica. Autor time želi naglasiti dva glavna obilježja kolekcije koja se bavi spomenikom kao simbolom vremena i trenutka u kojem je nastao ali i spomenikom kao objektom u prostoru.

Nipplepeople

Kao glavna inspiracija ovaj put se javljaju dva najprepoznatljivija zagrebačka spomenika: Manduševac i Meštrovićev paviljon. S ta dva snažna motiva Nenad odaje počast svom gradu i vraća se na svoje početke.

Sovilj je realizirao svaku fazu koja se dogodila tijekom punih jedanaest mjeseci stvaranja i na taj način prikazao čitav put kreacije od inicijalne ideje do kolekcije. Ovo je do sada najopsežnija kolekcija koja obuhvaća ogrlice, narukvice, naušnice, prstenje, broševe te po prvi put nakit za muškarce i nakit za tijelo.

Tatjana Dragović

Jučer je predstavljanje nove kolekcije Nenada Sovilja popratila skoro cijela domaća scena, kao i njegove klijentice te prijatelji. Među njima su bili i Jadranka Sloković, Jelena Veljača, Tamara Garbajs, Tatjana Dragović, Iva Radić, Ana Buljević, Julija Nydal, Borna Kotromanić, Iva Šarić te brojni drugi.

Zoran Škrobonja

Vedrana Čarapović

Vanja Ljubić

Urška Sršen

Tina Bačić

Tamara Garbajs

Tajana Lisičar

Selma Terlević

Saša Joka

Nataša Mihaljčišin

Nambi Kezić

Matija Dedić i supruga Marina

Martina Ranilović

Marin Medak sa suprugom

Lana Rosandić

Karla Kaić

Juraj Kruslin

Julija Nydal

Jelena Veljača

Jadranka Sloković

Ivana Petković Čevra

Ivana Pavić

Iva Sarić

Iva Radić

Ana Šarić Karamarko

Borna Kotromanić

Ana Pavić

Ana Mikačević

Ana Kričković

Ana Buljević

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba