S1 Mythbusters

Isprobala sam trik za čišćenje kistova uljem i deterdžentom za suđe. Rezultat je fantastičan

Šminkanjem prljavim kistovima punim mrtvih stanica kože i bakterija možemo izazvati prištiće na licu i razne infekcije pa je redovito čišćenje jednostavno nužno. Naši redakcijski su bili jako prljavi pa sam željela vidjeti hoće li kombinacija ulja i deterdženta izvući svu prljavštinu

Kistovi su mi, priznajem, najdraži alat za nanošenje šminke. Prije sam bila vjerna prstima, potom su došle spužvice, a kada sam isprobala kistove, otvorio mi se jedan drugi svijet. Da se razumijemo, beauty blender isto nije za bacit’, ali kistovi su nezamjenjivi.

Ono što me jedino živcira kod njih je čišćenje jer iziskuje puno vremena pa ih pokušavam prati na rate – jedan dan pet komada, drugi dan pet komada. Čišćenje kistova smatram jako važnim jer se na njima, osim make-up proizvoda, skupljaju i bakterije iz zraka i s naše kože pa na licu možemo napraviti rusvaj ako se šminkamo prljavim kistovima.

Nisam imala maslinovo pa sam iskoristila suncokretovo

Naši divni Noelle redakcijski kistovi bili su prilično prljavi pa je bilo krajnje vrijeme da ih operem i to sve odjednom. Znala sam da običan sapun neće biti dosta pa sam na internetu našla trik koji uključuje maslinovo ulje i deterdžent za suđe.

Ta bi kombinacija, navodno, trebala očistiti i najtvrdokorniju prljavštinu pa sam se bacila na posao. U posudi sam pomiješala malo običnog ulja (jer nisam imala maslinovo) i deterdženta za suđe, u tu mješavinu stavila kistove (samo dlakavi dio naravno) i pustila ih par minuta da se njome natope.

Potpuno sam oduševljena rezultatom

Kod pranja kistova uvijek pazim da mi voda ne prijeđe metalni dio jer se u suprotnom oštećuje ljepilo i kistovi imaju kraći vijek trajanja. Kad su se dobro natopili, počela sam ih trljati i povlačiti po ruci. Trik u triku: ako nemate onu rukavicu s izbočinama koja olakšava čišćenje, poslužit će vam zglobovi na vlastitoj šaci. Meni je upalilo.

Moram priznati da je kombinacija ulja i deterdženta izvukla ama baš sav puder, rumenilo, sjenila i ostalu prljavštinu, no kistovi su mi ipak djelovali malo masno. Zbog toga sam ih ponovno oprala samo sapunom za ruke i toplom vodom te su konačno bili spremni za sušenje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba