STILSKE VJEŽBE

Isprobala sam trend haljine i hlača. Bila sam dosta skeptična, ali ispalo je jako cool. Imam pet kombinacija

Trend nošenja haljina preko hlača za ovu sezonu najavili su Givenchy, Gucci, Lanvin i drugi

Prošli tjedan pisale smo o kontroverznom trendu koji je ove sezone pokucao na vrata, a radi se o nošenju haljine preko hlača. Da, znamo, definitivno nije trend za ljeto, osim ako se ne radi o svili koju ne osjećate na koži. Radije bih rekla da je ovo trend za prijelazno razdoblje kad vam realno u jednom danu treba sve: od japanke do jakne. Ja bih rekla londonska moda ili odijevanje prema vremenskim prilikama u trenutku.

Iako sam na početku milenija znala nositi suknju i hlače u kombinaciji, hlače sam nosila samo kad je bilo previše hladno za bose noge, a najlonke nisu dolazile u obzir. Vrlo rijetko bi se zalomila takva kombinacija, ali nisam sigurna ni da sam raspolagala s takvim odjevnim komadima. Danas, deset godina kasnije, s nešto većim fundusom odjeće isprobala sam kako bi s njima funkcionirao ovaj trend.

Lagane hlače i haljina od baršuna

Aleksandar Selak
Zimsko ljetne kombinacije su mi najdraže pa mi je ova ‘šlafrok’ haljina super sjela na lagane hlače s cvjetnim printom. Njih mi je uvalila sestra i obukla sam ih točno jednom, a baš su mi dobro poslužile za ovu kombinaciju. Na nogama najdraže lanjske sandale i moguće je da bih ovu kombinaciju nosila.

Aleksandar Selak
Haljina ime nešto veći dekolte pa bi se ispod mogao nositi i neki top ili raskošna ogrlica, ali nisam tip od nakita pa mi je ovako bilo baš ok.

Uzorak zebre i ždralova

Aleksandar Selak
Naravno da ja moram zakomplicirati stvari pa sam se osim haljine u kombinaciji s hlačama htjela poigrati i s uzorcima. Srećom pa su boje iste i pošlo mi je za rukom.

Aleksandar Selak
Haljina je lanjska, ravnog kroja, baš onako ležeran komad, a takve su i hlače koje već godinama stoje u ormaru. Doduše često sam ih nosila, barem na plažu. Super mi je taj print ždralova, dugo sam razmišljala da ih tetoviram, ali hlače su bile zamjena. Na nogama crne sandale s remenčićima iako bi dobro pristajale i neke ravne natikače.

Nisam sigurna da bih ovo nosila, nekako tu haljinu ipak volim nositi samu, jer već i ona nije baš neki moj tipičan komad.

Stroge hlače i otkačena haljina

Aleksandar Selak
Ova kombinacija mi je posebno draga jer mi je ovo nova haljina iz Fasade koju sam kupila za rođendan, a još ju nisam imala prilike obući. Uz ove klasične crne hlače do gležnja izgleda baš dobro, a na nogama su još jedne omiljene sandale za koje volim reći da bih u njima mogla pretrčati svijet.

Aleksandar Selak
Moguće je da bih ovo obukla, ali isto samo u slučaju da mi vremenske neprilike ne dopuštaju gole noge.

Trenirka i šljokičasta haljina

Aleksandar Selak
Ne bih ja bila ja da nisam ugurala trenirku u jednu od kombinacija. Boje su odlično sjele, a čak ni haljina nije previše uska. Trenirka je stara nekoliko sezona i iz H&M-ove Trend linije, a haljina je prastara Zara.

Aleksandar Selak
Ova dva komada su mi baš funky, a prvi izbor bi mi bile natikačice od krzna, međutim sve to skupa izgleda dosta kućno pa sam ipak kombinirala ove jednostavne sandale koje su posve slučajno u istoj boji kao trenirka. Mislim da bih nosila ovo na neki party.

Trapezice i još jedna šlafrok haljina

Aleksandar Selak
Ovu totalno 70-te kombinaciju čine stare trapezice za koje uvijek volim reći da mi stoje samo kad sam ultra mršava i još jedna ‘šlafrok’ haljina. Ovaj put od viskoze i s printom cvijeća i dosta često ju nosim u posljednje vrijeme. Pogotovo po kući, haha.

Aleksandar Selak
Ima neki Gucci moment ta haljina kao i sandale koje su baš inspirirane modelom Malaga Kid Webby natikačama. Cijela kombinacija mi je malo previše 70-te i totalno nije moj stil pa čisto sumnjam da bih ju ponovila. Može bez traperica.

Zaključak je taj da iako nisam sigurna da bih koketirala s ovim trendom, super sam se zabavila. Možda me najviše smeta to što nisam tip od slojevitog odijevanja ni kad treba, a kamo li u toplo vrijeme. Ipak, prisjetimo se kako najveća kreativnost u odijevanju dolazi u onom trenutku kad ograničimo komade.

Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube