BEAUTY TEST

Isprobala sam popularni tretman za lice s morskom soli. Ovo je jedino mjesto gdje ga možete isprobati kod nas

Provodi se u tri faze i pogodan je za sve tipove kože

Službeno je započelo ljeto koje smo s nestrpljenjem čekali. Kako smo i jesmo li uopće pripremili kožu i kosu za sunce i more, manje je poznato. Ja konkretno nisam napravila više od toga što sam nabavila kremu sa zaštitnim faktorom za lice i tijelo te sam odlučila da ove godine neću izblajhati kosu prije mora. A onda sam čula da se u gradu pojavio tretman koji možete probati samo na jednom mjestu, osim ako ne putujete npr. u Nizozemsku. Nakon Boutique Clinic Skinova u Zagrebu, to je najbliža adresa gdje možete isprobati SaltFacial. Radi se o tretmanu koji se provodi u tri faze, a pogodan je za sve tipove kože. S obzirom na to da imam tanku i dosta osjetljivu kožu, to je prvo što sam provjerila, a odmah sam saznala da se radi o prirodnoj terapiji s morskom soli koja dubinski obnavlja kožu.

MIKRODERMOABRAZIJA MORSKOM SOLI

Aleksandar Selak

Tretman se provodi na uređaju koji se zove The SaltFacial L’avantageTM koji je prvi, a i jedini medicinski uređaj za lice klase 2 na svijetu koji koristi tri tehnologije: jedinu mikrodermoabraziju prirodnom morskom soli s pozitivnim tlakom odobrenu od strane FDA, ultrazvučnu terapiju i LED fototerapiju visokog intenziteta. Dakle prva faza nakon uklanjanja šminke ili samo čišćenja kože je mikrodermoabrazija morskom soli. Isprobala sam ranije neke vrste mikrodermoabrazije pa mi je poznat postupak, a morska sol sadrži mnogobrojne minerale i hranjive sastojke koji su korisni za kožu. Opće je poznato da nam koža nakon vremena provedenog u moru izgleda bolje pa sve skupa ima smisla.

Aleksandar Selak

Postupak je ugodan, osjećaj je kao da ti netko usisava kožu s mikro usisavačem i dubinski čisti. Na licu ostaje trag morske soli koja je sitna kao šećer u prahu, i već nakon ove prve faze, koža je glatka i nekako puna. Nakon što se dubinski počiste pore, uravnoteži se masnoća i pH kože što je meni izuzetno potrebno s obzirom na dermatitis. Dubinsko čišćenje također pomaže zadržavanju vlage iznutra, čineći kožu svježom i podatnom. Ostatak soli se umasirava u kožu i slijedi druga faza tretmana.

ULTRAZVUK GURA SASTOJKE DUBOKO U KOŽU

Aleksandar Selak

Prije ultrazvuka sam dobila porciju hijalurona, na licu mjesta odlučuju što je koži najpotrebnije i nakon toga smo krenuli s ultrazvukom. Jedna ugodna masaža ultrazvukom koji blago hladi lice, a ima funkciju pokrenuti cirkulaciju i omogućiti da sastojci koje smo nanijeli na kožu prodru duboko u nju, točnije u dermalni sloj kože bez upotrebe topline ili mehaničke sile.

Aleksandar Selak

Ova metoda je puno nježnija i sigurnija za osjetljivu kožu i pokazala se odličnom u kombinaciji s tretmanima matičnim stanicama i ostalim anti age tretmanima. Nakon ultrazvuka ostala je još samo LED lampa koja stoji iznad lica 20 minuta.

CRVENA LAMPA ZA OBNOVU STANICA, A PLAVA ZA ANTIBAKTERIJSKI UČINAK

Aleksandar Selak

LED lampu sam isto ranije imala priliku isprobati i sviđa mi se taj način terapije. LED fototerapija medicinskog stupnja potiče zacjeljivanje i proizvodnju kolagena, sprječava rast bakterija i još mnogo toga, a kod mene smo kombinirale plavu i crvenu svijetlost. Crvena pomaže u brzom obnavljanju stanica, smanjuje crvenilo i upalu te pospješuje brzo zacjeljivanje. Plava pak ima baktericidan učinak: učinkovito ubija C-bakteriju, stafilokok i djeluje dobro na akne. Dvadeset minuta zena i nestrpljivo isčekivanje vidjeti kako izgleda koža nakon svega. Nešto kao kad jedva čekate frišku boju na kosi.

Aleksandar Selak

Nakon fototerapije dobivam još porciju hijalurona koji uvijek volim, nalazi se i u mojoj beauty rutini. Fluid sa zaštitnim faktorom 50 je obavezan, a nakon njega ide blagodatna maglica u kojoj je ferulična kiselina. Ona je moćan antioksidans i prvenstveno se koristi u anti-ageing proizvodima. Kao i drugi antioksidansi, bori se protiv slobodnih radikala. Neke studije također pokazuju da ferulična kiselina, u kombinaciji s vitaminima C i E čini proizvode za zaštitu od sunca mnogo učinkovitijima. Uvijek nešto putem i naučim.

Aleksandar Selak

Ovaj tretman možete koristiti samostalno ili u kombinaciji s nekim drugim, u Boutique Clinic Skinova njeguju personalizirani pristup tako da na licu mjesta dobivate sve potrebne informacije i savjete. Konkretno SaltFacial stoji 1.500 kuna, s time da možete pogledati koje su još varijante aktualne. Ja sam jako zadovoljna, koža je vidno bjelja i djeluje stvarno pročišćeno, a na dodir je glatka i hidratizirana. Sve preporuke.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba