LJEPOTA

omogućava Melem

Isprobala sam najnježnije Melem dezodoranse u spreju, sticku i roll-onu. Evo mojih dojmova

Ako i dalje mislite da prirodni dezodoransi ne djeluju, Melem će vas razuvjeriti

Kod biranja kozmetike uvijek pažljivo čitam sastojke i jako mi je važno koristiti prirodne proizvode koji ne štete okolišu niti životinjama. Zato sam, čim sam čula da Melem ima novu liniju dezodoransa bez sastojaka koji štete zdravlju kože, morala isprobati sve redom.

ZAŠTO SE OKRENUTI PRIRODNIM DEZODORANSIMA

Totalna je zabluda da prirodni dezodoransi ne traju dugo i ne štite od neugodnih mirisa. Njihove su formule itekako napredovale pa nova linija iz Melema ne isušuje i ne iritira, ne sadrži alkohol, aluminij, parabene, dermatološki je testirana i niti jedan dezodorans iz ponude ne ostavlja tragove na odjeći.

Moja je koža ispod pazuha jako osjetljiva pa mi je upravo ovo navedeno bilo jako važno. Uz to, novi dezodoransi iz Melema dolaze u predivnim mirisma ruže, smilja, riže i dragocjenih ulja, a i obogaćeni su prirodnim uljima i ekstraktima. Iskreno, lako je zaljubiti se na prvi njuh.

Uz to, linija će vam se posebno svidjeti ako ste do sad koristili konvencionalne dezodoranse, posebno antiperspirante. Oni zatvaraju kožu zbog čega ona zadržava toksine u sebi i ne može normalno funkcionirati. Takvoj koži prirodni dezodoransi donose dugo očekivani spas i olakšanje.

KAKO PREĆI NA PRIRODNE DEZODORANSE

Imajte na umu da, kad koža koja je dugo koristila konvencionalne dezodoranse napokon pređe na prirodne varijante, trebat će joj najmanje dva tjedna da se očisti od toksina i loših nakupljenih stvari. No, nakon dva tjedna ona će ponovno uhvatiti normalan ciklus i vratiti se svojoj prirodnoj funkciji.

Da biste ubrzali taj proces možete napraviti kućni piling s običnim šećerom, kukuruznom krupicom ili talogom kave i tako ćete prije ukloniti toksine, loše bakterije i oporaviti kožu pazuha. U toj početnoj fazi prirodne dezodoranse možete nanositi više puta dnevno.

Oni jednostavno ne sadrže alkohole koji dezinficiraju pazuh i tako isušuju kožu u koju se onda dezodorans direktno upija, kao ni aluminijeve soli koje sprečavaju znojenje što je na kraju štetno za nas. Zato u tom prvom periodu budite strpljivi, radite piling, nanosite dezodorans više puta dnevno i koža će vam se preporoditi.

KAKO ODABRATI SAVRŠEN DEZODORANS ZA SEBE

Genijalna stvar kod nove linije Melem dezodoransa je ta da nude i stick i roll-on i sprej. Zato ne morate raditi kompromise, već možete nastaviti koristiti dezodorans u obliku na koji ste navikli i koji vam najbolje odgovara, a podariti svojoj koži mogućnost oporavka od štetnih tvari i ugodan prelazak na prirodnu njegu. Koža sve pamti, stoga je jako važno da je njegujemo samo najboljim mogućim sastojcima.

Da bih utvrdila koji će najbolje odgovarati mojoj koži, isprobala sam sve tri vrste dezodoransa iz linije, a svoje vam dojmove donosim u nastavku.

Melem Deo Roll-On

Melem Deo Roll-On 24,90 kuna

Ovaj roll-on zbilja je ugodne teksture, nije pretekuć, već je fino kremast, a sadrži dragocjeno ulje avokada, pantenol i vitamin E. Lako se nanosi, brzo upija i ne ostavlja tragove na odjeći, a najučinkovitiji je ako se nanosi više puta dnevno na kožu. Kao i ostali dezodoransi iz ove linije, ne sadrži aluminij, alkohol i parabene, dermatološki je testiran i dolazi u mirisima Ruža, Smilje i Riža te Dragocjena ulja.

Roditeljima će biti drago čuti da se Dragocjena ulja zbog neutralnog mirisa i jedinstvene Melem formulacije posebno preporučuju za osjetljivu dječju kožu (12+). I meni se kod roll-ona nekako najviše svidio ovaj miris.

Melem Deo Stick

Melem Deo Stick 39,90 kuna

Stick mi je odmah najbolje sjeo. Poprilično je velik, stoga jednim potezom lako nanesem proizvod na cijeli pazuh, a i on je najučinkovitiji, odnosno najdugotrajniji je, pa ga nije potrebno nanositi više puta dnevno.

Također je bez aluminija, alkohola i parabena, dolazi u četiri Melem mirisne kolekcije, kod kojih je sjajno da miris Dragocjena ulja, osim žena i djece (12+), mogu koristiti i muškarci jer je zaista dovoljno neutralan, odnosno univerzalno fino miriše.

Melem Deo Sprej

Melem Deo Sprej 24,90 kuna

Melem deo sprej obogaćen je vitaminom E, pantenolom, ekstraktima aloe vere i pamuka, a na koži pruža fin puderast osjećaj. Elegantnog je dizajna i, ako je sprej tip dezodoransa koji inače birate, ovaj će vas baš oduševiti. I on dolazi u mirisima Dragocjena ulja, Ruža, Smilje i Riža, ne sadrži aluminij, a ono što je mnogima jako važno kod spreja – apsolutno ne ostavlja tragove na odjeći.

Novu Melem liniju dezodoransa možete potražiti u svim drogerijama i većim trgovinama.

Sadržaj nastao u suradnji s brendom Melem

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube