BEAUTY TEST

Isprobala sam Glam Up, hit tretman koji povećava volumen kose na nekoliko mjeseci. Evo dojmova

Osim kod volumena, pomaže i kod problema masne kose, a odličan je i kao priprema za feniranje

Neovisno o tome što su me mnogi kroz život pokušavali razuvjeriti, još uvijek odgovorno tvrdim da moja kosa bez feniranja kod frizera jednom tjedno nema previše smisla – osim ako ću je držati čvrsto zategnutu u punđi ili niskom repu. Gusta je, teška, pomalo valovita, ali ne dovoljno da bih se mogla furati na bezbrižni francuski đir, dok je s druge strane ne mogu samostalno izravnati. Drugim riječima, vrlo sam redovita kod frizera i više nego zainteresirana za isprobavanje razno raznih tretmana koji će mi kosu pomoći držati pod kontrolom. Stoga, kad sam čula da u frizersko-kozmetičkom salonu Hair Studio In (Maksimirska 52) nudi nešto što na našem tržištu još dosad nije viđeno, znala sam da se baš ondje moram uputiti.

Prvi tretman ovakve vrste u Hrvatskoj

Helena Borčić
Aleksandar Selak

Glam Up, kemijski tretman na bazi aminokiselina, osmislila je vlasnica salona, Helena Borčić, koja mi je odmah ispričala i kako je uopće došla na ideju za takvo što. “Bilo je to u vrijeme prvog lockdowna, kad saloni nisu smjeli raditi. Imala sam nenadanog viška slobodnog vremena, ali nisam ga htjela tek tako potratiti, pa sam se uhvatila u koštac s problemom koji je mučio moju majka. Oduvijek mi se žalila na to da joj tjeme izgleda kao da joj je netko stavio tavu na glavu i pitala se kako je moguće da to nikako ne može riješiti”, prisjeća se s osmijehom. Nakon mjeseci osmišljavanja tehnike i testiranja došla je do konkretnog rješenja za svoju majku, ali i brojne druge klijentice. “Nude se sve moguće vrste koloracija, pramenova, ali ovakav tip tretmana prije nas nije postojao”, dodaje.

Prije tretmana
Aleksandar Selak

Tretman je u prvom redu, doznajem, namijenjen svim ženama kojima nedostaje volumena ili im se kosa jako masti, a odličan je i kao priprema za feniranje koja će dati dugotrajniji rezultat. Tehnika se može raditi parcijalno ili globalno, ali Borčić ističe kako uglavnom prakticiraju parcijalno, po cijeni od 300 kuna, kao i to da najbolje rezultate daje na kosama duljine do ramena, budući da duže kose svojom težinom vuku prema dolje. Cijeli Glam Up tretman traje otprilike sat vremena, a njegov ukupni efekt ovisi o tipu kose. “Većina klijentica nam je potvrdila da im je tretman djelovao i do tri mjeseca, iako mi kažemo da se očekuje od šest do osam tjedana. Neke kose rastu sporije, a neke brže, pa rezultat ovisi i o tome”, pojašnjava mi vlasnica.

Vrlo ugodno iskustvo i momentalno vidljivi rezultati

Početno pripremanje kose
Aleksandar Selak
Prva faza tretmana
Aleksandar Selak

Prije nego što sam se naručila, upozorili su me da sva eventualna farbanja odgodim za tjedne iza tretmana, budući da može doći do skidanja boje na izrastu. Budući da mi je izrast taman toliki da mi slijedi skoro farbanje, kao i to da mi kosa još ne doseže ramena, bila sam idealna kandidatkinja. Kosu su mi u salonu prvo pregledali, a onda smo krenuli i s tretmanom. U prvoj se fazi stavljaju uvijači s razvijačem, nakon toga slijedi ispiranje i neutralizacija cijelog procesa, a onda preostaju još samo pranje i feniranje.

Druga faza tretmana, ispiranje i neutralizacija
Aleksandar Selak

Moram napomenuti kako je sve skupa vrlo ugodno, nema peckanja ni zatezanja vlasišta. Ono što mi se posebno svidjelo jest to što efekt tretmana vidjela zbilja momentalno; čim sam sjela u stolac za feniranje uočila sam da mi kosa nije, kao inače, slijepljena, već da je odignuta od glave. Odlučila sam se za feniranje na valove i moram reći da se, nakon svega što sam čula, nisam pretjerano iznenadila kad sam vidjela konačni rezultat; lijepu kosu punu života i volumena.

Prvi efekt tretmana prije sušenja feniranja
Aleksandar Selak

Dobila sam naputak da kosu ne perem barem 24 sata, i da po mogućnosti koristim šampon za volumen ili hidratantni šampon. Konačno, Borčić mi ponosno priča i kako joj se klijentice, koje su kosu morale prati svaki dan, nakon ovog tretmana razmak između pranja povećale na čak tri dana. Osobno nemam problema s masnom kosom, pa ću se više fokusirati na dio oko volumena. Prvi je dojam da mogu biti apsolutno optimistična. Poželite li se i sami naručiti na Glam Up tretman, imajte na umu da se salonu termini jako brze pune i da se najbolje naručiti i koji tjedan unaprijed.

Nakon tretmana i frizure
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba