STILSKA VJEŽBA

Imam samo jedno odijelo u ormaru, ali ga nosim u bezbroj varijanti. Evo ih pet

Kako nositi jedno odijelo na pet različitih načina

Kupovinu odijela sam uspješno odgađala do 35. godine, a onda sam našla ono po svom guštu. Radi se o vunenom odijelu koje s tankim prugicam i nisam ni danas sigurna je li crno ili tamno, tamnoplavo, ali ako se ne varam na deklaraciji je pisalo crno. Našla sam ga i odluka je brzo donesena, a ideja je bila da ga nosim uz tenisice. Sve drugo mi je bilo previše, nisam tip od sakoa i probala sam ih sto puta, uvijek izgledam kao da mi je netko u gostima i želim ga odmah skinuti. Jednostavno ne ide. Slična je priča i s košuljama. Ako ih nosim, to su muške otkopčane koliko ide i podignute tako da je dio leđa isto gol s obavezno podvrnutim rukavima.

Međutim ovo je za sada jedino odijelo koje sam na kraju nosila jako puno i to u različitim prilikama. I pokazao se kao zicer u ormaru kad se iznad njega nadvije crni oblak. Pa evo kako ga nosim na pet načina.

Klasik varijanta s crnim topom i ravnim cipelama na vezanje

Aleksandar Selak

Ako zanemarimo pozu koja ne znam je li prigodnija članu klape ili meni, kad nemam inspiracije stiliziram ga najjednostavnije moguće. Crni top na tanke naramenice i crno-bijele cipele ravnih potplata s otvorima sa strane. Zovem ih cipele za step i nosim ih već godinama i često mi dobro dođu kad nisam sigurna što bih na noge. Iako je ovo možda preozbiljna kombinacija za mene, nekad samu sebe iznenadim. U ovome ćete me sigurno vidjeti rjeđe. Ili nikad više.

Bijela košulja od šlinganog pamuka i dobre stare marte

Aleksandar Selak

Košulja i odijelo ne bi zajedno prošli da nemam na nogama marte. Previše je tih uštogljenih komada koje jednostavno ne znam kako nositi, tako da su mi one spas. Uvijek ih navučem kad mi je kombinacija previše djetinjasta ili kad imam neke ozbiljne klasične komade kao sada. Općenito ovu košulju najviše volim nositi uz njih čak i kad je u pitanju uži traper.

CVIJEĆE S JOŠ MALO CVIJEĆA

Aleksandar Selak

Cvjetni uzorak u pravilu ne nosim, imam možda dvije haljine i, evo, ove marte. Ok, i ovu vestu bez rukava koju sam nabavila lani. Igra s bojama je uvijek zabavna, pogotovo kada su pastelne, onda nema puno mjesta za greške. Jako volim ovaj cvjetni par, često ga nosim i u drugim kombinacijama, a žuta je baš dobar par s ovim tamnim odijelom. Sve skupa izgleda puno bolje nego s crnom, jel’ da?

MAJICA OD TILA I SREBRNE CIPELE S POMPONOM

Aleksandar Selak

Ispod sakoa često nosim muške sweatere ili majice s kapuljačom. Konkretno ova mi je baš posebna jer preko sivog materijala ima crni tanki til, baš je često nosim. Na nogama su cipele koje bi uskoro mogle završiti kod postolara jer sam ih totalno izgazila, one su mi jedne od omiljenih običnih. Nisu nametljive zbog boje, ali krzneni pompon odrađuje svoje.

RUŽIČASTA DOLČEVITA I ZELENE CIPELE OD BARŠUNA

Aleksandar Selak

Ove cipele su totalno zapostavljene, a super izgledaju i imaju malenu potpeticu u kojoj se može i trčati. Zelena i ružičasta idu baš dobro jedna s drugom. Dolčevita je komad s kojim nikad ne možeš fulati, osim ako nemaš ekstra kratki vrat, u tom slučaju je poludolčevita dobar izbor. Ovo je isto kombinacija u kojoj se vidim rjeđe nego u ostalim, ali uvijek može biti opcija.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube