HRVATSKA MODA

Human je novi hrvatski brend donjeg rublja koji pristaje svakoj građi. Osnivači su nam rekli više

Iza njega stoje modna dizajnerica Saša Maksimilijanović i fotograf Šime Eškinja

Ovih dana na hrvatskom tržištu predstavljen je novi brend donjeg rublja – Human, čija nas je kampanja zainteresirala u čim smo je vidjeli. Niz crno bijelih kratka videa danima su se vrtjela na društvenim mrežama, a u njima su se izmjenjivala mnoga poznata i nešto manje poznata lica. Uskoro smo saznali da iza svega stoje modna dizajnerica Saša Maksimilijanović i fotograf Šime Eškinja koji su nam rekli riječ dvije o projektu.

“Prošle su tri godine od ideje do realizacije i stavljanja proizvoda na tržište. To smo vrijeme iskoristili za dobru pripremu, za izradu pravih krojeva kako bi pristajali svakom obliku tijela. Topići su rastezljivi, a pružaju potporu pa mogu zamijeniti grudnjak, a zbog udobnosti su idealni i za sport. Iako je kod nas skupo proizvoditi, nije bilo dileme da sve radimo doma. Lakše je kontrolirati kvalitetu proizvoda, a htjeli smo dati posla domaćim tvrtkama koje su i previše stradale unazad dvije godine”, rekla nam je Saša.

Nika Turković
šime eškinja

Radi se o univerzalnoj kolekciji donjeg rublja za žene i muškarce s ciljem da svakodnevicu učini ugodnom. Komadi su krojeni tako da pristaju svim oblicima tijela, a ono što je posebno dobro je to da dio od prodaje svakog ide u dobrotvorne svrhe. Kolekciju već možete kupiti ovdje i biti dio ove lijepe priče.

“Često nismo ni svjesni koliko jedni druge procjenjujemo, stavljamo u ladice stereotipa. Na kraju dana, kada ostanemo sami sa sobom, onakvi kakvi jesmo pred ogledalom, nismo ništa drugo no ljudi. Baš zato smo odlučili da je brand Human odlična ideja za donji veš. Posebno u ovom zahtjevnom trenutku u vremenu koji nam je darovan: postpandemijskom, potresnom, nesigurnom, ali oplemenjenom suosjećanjem i ljudskošću, te brigom za druge. Snimili smo kampanju uz pomoć prave male mreže ljudi. Naši prijatelji zvali su svoje prijatelje i svi su rado bili modeli. Toliko različiti, a toliko slični. Zahvalni smo svima koji su sudjelovali, posebno zato što su pristali biti svoji, bez šminke, frizure, stajlinga. Jednostavno – human.”

Marko Mićunović
šime eškinja

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube