HRVATSKA MODA

Hrvatski brend Sommarena ima novu jesensku kolekciju punu dobrih svakodnevnih komada

Kolekcija je snimljena na Velebitu

Hrvatski brend Sommarena ima novu jesensku kolekciju jednostavnog naziva FALL20. “Ova godina nam se učinila dovoljno ludom da možemo kolekciju nazvati tako jednostavno i neupadljvo” rekla nam je dizajnerica Ana Jurjević koja zajedno s kolegicom Karlom Ljubičić vodi brend Sommarena. “Modeli i ovaj put unatoč malom pomaku laskaju tijelu, ženstveni su, ali na Sommarena način. Želja nam je bila pokazati odnos materijala i odjevnih komada i te pomalo surove prirode u kojoj smo se zatekli. U nekim trenucima su se savršeno preklapali, a u drugim međusobno isticali. Možda je malo i arogantno reći, ali oboje su u svojoj formi bezvremenski.”

Kolekcija je snimljena na Tulovim gredama na Velebitu, a snimili su je Goran Pećanec i Bernarda Murn. Za makeup je bila Tena Bašić, u ulozi modela našla se Ida Antunović (Relatum/Talia)dok su Ana i Karla zaslužne za kreativnu direkciju. “Naš plan o snimanju kolekcije na Tulovim gredama na Velebitu je nastao je i prije izrade kolekcije, a lokacija nam je zanimljiva i zbog sada već povijesnog značaja kojeg je imala. Smještene su uz makadamsku cestu koja je nekoć povezivala Dalmaciju i Liku, te uz koju se nekoć odvijao neki drugačiji život. Tu je i kamenolom, te crkvica Sv. Franje.”

Kolekcija je dostupna u njihovoj online trgovini, a cijene se kreću od nekih 600 kuna za majice do 2000 kuna za npr. sako.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube