HRVATSKA MODA

Hrvatski brend Cherry Dear ima novu kolekciju nakita inspiriranu dječjom razigranošću

Kolekcija nosi ime Sugar Rush koje joj odlično odgovara već kod prvog pogleda na komade, bez da znate išta o konceptu koji iza nje leži

Hrvatska scena nakita sve je bolja te nam se čini da svaka kolekcija posljednjih mjeseci diže ljestvicu još više. U ponedjeljak smo vam tako pokazali divnu novu kolekciju Mammii studio, načuli smo da se nešto divno sprema i u radionici poznatog splitskog brenda Little Wonder, a danas vam donosimo novu kolekciju zagrebačkog brenda Cherry Dear.

Iza njega stoji dizajnerica Ema Krot Turudić koju je ove sezone, baš kao i kod prethodne dvije kolekcije, inspirirala njezina svakodnevica odnosno druženje s kćeri koje obično uključuje puno igre.

“U zadnje vrijeme puno smo se igrale plastelinom. Sjetila me koliko sam i sama kao dijete voljela plastelin jer svaki put možeš stvoriti nešto potpuno novo. Tako sam kao materijal uz srebro odabrala polimernu glinu, čvršćeg brata dječjeg plastelina”, kaže dizajnerica. “Dok smo modelirale plastelin voljele smo gledati crtić čija se radnja odvija u svijetu video igara. Jedna od meni najdražih bila je igra Sugar Rush. Svijet Sugar Rusha je pun boja, slatkiša i šarenih likova.”

Sugar rush je nalet energije koji dobijemo nakon konzumacije veće količine šećera, a ta definicija dizajnericu podsjeća na energiju koju vidi kod svoje kćeri. “I bez šećera ona ima nevjerojatnu energiju i ne suspreže osjećaje. Kada je vidim koliko se iskreno veseli banalnim stvarima tek onda vidim koliko je nama odraslima um zakrčen. Kada ste se iskreno nečemu veselili kao dijete i smijali se na sav glas bez razmišljanja tko vas gleda? Kada ste zadnji puta doživjeli taj Sugar Rush bez pretjeranog razmišljanja? Što se više družimo ona me uči jednostavnosti, prisutnosti i traži od mene da se zajedno s njom iskreno veselim i bez nekog posebnog razloga.”

Tu je energiju u kolekciji pokazala kroz boje koje je kombinirala s jednostavnim i čistim srebrnim linijama koje smo već viđali u njenim kolekcijama. Ona donosi srebrne naušnice i prstene, svaki komad nazvan je prema nekom slatkišu, a možete ih naručiti putem Instagrama.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba