DANICA KRAGIC

H&M će u svoj Nadzorni odbor uključiti riječku znanstvenicu iz svijeta robotike i računalnih znanosti

Riječka znanstvenica će u svibnju biti imenovana kao članica Nadzornog odbora švedskog lanca H&M

Odbor za imenovanja Hennes & Mauritz AB (H&M) predložio je riječku znanstvenicu Danicu Kragic Jensfelt upravnom odboru tvrtke, uz trenutne članove uprave koju čine Stina Bergfors, Anders Dahlvig, Lena Patriksson Keller, Stefan Persson, Christian Sievert, Erica Wiking Häger i Niklas Zennström.

“Jako sam zadovoljan što se Danica Kragić Jensfelt složila da bude predložena kao novi član uprave H&M grupe. Danica ima jedinstvenu stručnost u području računalne znanosti i umjetnosti te ideju kako se to može koristiti u robotizaciji, logistici i recikliranju, kao i u modnom i iskustvu kupovine. S obzirom na veliku tranziciju koja se odvija u modnoj maloprodaji kao rezultat povećane digitalizacije, Danica će svojim znanjem biti vrlo vrijedna za H&M grupu u predstojećem vremenu ”, rekao je Persson za Fashionunited.

View this post on Instagram

Teaching YuMi robot to grasp!

A post shared by Danica Kragic (@danicakragic) on

Tvrtka je dodala da je 2018. godine Danica Kragić Jensfelt postala profesorica informatike na Kraljevskom tehnološkom institutu KTH, provodeći istraživanja u području računalnog vida i robotike. Cilj njezinog istraživanja je korištenje senzora za izgradnju budućih sustava koji su u interakciji s ljudima i njihovim okolišem na prirodan način.

View this post on Instagram

Nobel concert in conscious @hm

A post shared by Danica Kragic (@danicakragic) on

U 2012. godini, Danica Kragić Jensfelt nagrađena je počasnim doktoratom na Tehničkom sveučilištu Lappeenranta u Finskoj, a danas je članica Kraljevske švedske akademije znanosti i Kraljevske švedske akademije tehničkih znanosti (IVA). Trenutno je članica odbora FAM-a, obiteljske zaklade Wallenberg, SAAB-a i Instituta za buduće studije.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba