STIL

Gloria Steinem ili Phyllis Schlafly? Kopirajte lookove glavnih protagonistkinja serije Gospođa Amerika

Glavne glumice u miniseriji Gospođa Amerika inspirirale su nas stilom 70-ih godina pa smo izdvojile neke komade

Nedavno je na HBO GO krenula nova serija, Gospođa Amerika koja se temelji na stvarnim događajima tj. ključnom trenutku u američkoj povijesti. Radi se o pokretu za ratifikaciju Amandmana o jednakim pravima u 70-im godinama. S jedne strane suprotstavlja feministikinje, a s druge strane zaštitnicu američke obitelji koja ne želi dozvoliti da se ženi oduzme najvažnija uloga, ona domaćice koja drži obitelj na okupu.

Ipak, gledajući seriju uviđamo da ta domaćica, koju je utjelovila Cate Blanchett uopće nije ta žena. Iako pratimo seriju, sada ćemo se koncentrirati na stil odijevanja glavnih protagonistkinja serije.

Phyllis Schlafly (Cate Blanchett)

HBO PR

Phyllis Schlafly prvenstveno je domaćica i majka šestero djece koja u početku zagovara kako bi to trebala ostati glavna ženska uloga. Uskoro se uspostavlja da to i nije baš tako te se suprotstavlja suprugu s odlukom da upiše pravni fakultet. Uglavnom nosi tanke vestice i dolčevite niskog ovratnika ukrašene brošem, bluze koje se vežu oko vrata, kostime u jednoj boji i suknje koje sežu ispod koljena. Nerijetko nosi i diskretne naušnice ili rubac oko vrata. U galeriji pogledajte komade s kojima možete postići njezin stil:

Zara 119,90 kuna

Zara 199,90 kuna

Mohito 19,00 kuna

Košulja Mango 169,00 kuna

Suknja Reserved 129,00 kuna

Kaputić Reserved 129,90 kuna

Stradivarius 79,90 kuna

& Other Stories 480,00 kuna

Zara 549,00 kuna

Mangostickyrice Vintage, cijena na upit

Gloria Steinem (Rose Byrne)

HBO PR

Gloria Steinem, danas 86-godišnjakinja koja se i dalje bori za jednakost, bila je terenska novinarka 60-ih godina u Americi i glavna preokupacija bilo joj je iskopavanje važnih priča. S namjerom da razotkrije mračnu stvarnost rodne nejednakosti uskoro je postala i glasnogovornica ženskog oslobodilačkog pokreta.

U seriji (baš kao i tada u životu) nosi traperice u trapez i tanke dolčevite, majice s kratkim rukavima i končane polo majice, a gotovo nikad ne skida retro avijatičarske sunčane naočale. Na nogama nosi platformice kakve su bile popularne u 70-ima, a mogle smo je vidjeti i u mini haljini s prebačenom čupavom jaknom, kao i u kratkom baloneru boje devine dlake. U galeriji pogledajte komade s kojima možete postići njezin stil:

Benneton 399,00 kuna

Ray Ban 3.029,34 kuna (vintage sunglasses shop)

Zara 99,90 kuna

Zara 179,90 kuna

Zara 179,900 kuna

Zara 199,90 kuna

Zara 299,90 kun

Zara 299,90 kuna

Reserved 66,90 kuna

Reserved 69,90 kuna

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube