SHOPPING VODIČ

Gdje pronaći savršen par klompi? Ova tri kultna brenda rade najbolje na svijetu

Dobre klompe možete nositi sezonama. Ovih nekoliko brendova su nam na vrhu liste

Još jedan komad koji ili nosite ili ne možete vidjeti. Drvene klompe su čini se ponovno zalutale na ulice posljednjih nekoliko sezona, a dizajnerska imena kao što su Fendi, Prada, Jacquemus i Isabel Marant, samo su povećale njihovu popularnost. Ipak, postoje specijalizirani brendovi koji se isključivo bave izradom drvenih klompi, a jedan od poznatijih je Swedish Hasbeens koji najčešće pratimo. Uz njega smo izdvojili i francuski brend Hoof te danski Sanita čiji su nas modeli osvojili svojom jednostavnošću. Ako još uvijek niste nabavili niti jedne, a voljeli biste, obratite pozornost na neki od ova tri brenda u nastavku.

SWEDISH HASBEENS

Priča o brendu Swedish Hasbeens ide otprilike ovako. Godine 1970. postojala je žena koja se zvala Anita i bila je jedna od naj cool majki na jugu Švedske. S pljugom u ruci, vikala je na svoju djecu dok su joj vikleri ispadali iz kose, a pritom je izgledala odlično noseći svoje bijele klompe s visokom potpeticom. U ljeto 2006. godine, klompe su pronađene u podrumu jedne stare tvornice, te se odnešene u Stockholm. Uskoro je osnovan i brend za sve one koji dijele ljubav prema drvenim cipelama koje će trajati vječno. I dan danas se izrađuju ručno, tradicionalnim tehnikama koje osim što poštuju okoliš, brinu za ljude koji imaju dugačku obrtničku povijest. U svojoj ponudi danas imaju gomilu modela, a 2011. godine predstavili su kolekciju sa švedskim H&M divom. Cijene se kreću u prosjeku od 200 eura.

Combo 1.587,80 kuna

Model Louise 1.739,14 kuna

Model Original 1.663,76 kuna

 

Hoof

View this post on Instagram

A post shared by @hoofofficiel

Hoof je francuski brend klompi koji osim stručnosti u izradi jako prati i trendove pa su modeli vrlo raznoliki i prepuni jarkih boja. Rita, Matilda, Chloe i Eva samo su neki od modela koje ondje možete pronaći, a ove sezone istaknula se metalik kolekcija koja je skroz cool. Izrađuju klompe isključivo za žene, a cijene se kreću od 89 eura. Isto tako na sniženjima možete ubosti par i za nešto manje. Ono što ih najbolje opisuje je ležernost i upečatljivost svakog modela.

Model Mathilde 824,17 kuna

Model Chloe 672,95 kuna

Model Rita 824,17 kuna

 

Sanita

View this post on Instagram

A post shared by Sanita USA (official) (@sanitaworks)

Danski brend Sanita klompe izrađuje već više od 110 godina i pritom koristi samo najkvalitetniju kožu s kojom rade obućari po Europi. Jako su koncentrirani na udobnost pa izrađuju i klompe ciljano za ugostitelje, medicinsko osoblje i profesore. Stoje iza svakog izrađenog para i smatraju se počašćenim ako ih netko pokuša kopirati. Imaju svoje dugogodišnje nasljeđe i autentičnost, a dobra je vijest što ih možete kupovati i na Zalandu pa tako ne trebate platiti carinu, s obzirom na to da je službena trgovina Sanita USA.

 

Model lotte 486,00 kuna

Hedi 519,00 kuna

Model Vegu 599,00 kuna

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube