NOVI BREND

Dvije sestre iz Zagreba pokrenule su brend organske odjeće. Trenirke su im odlične

Dive Organic pokrenule su dvije sestre iz Zagreba koje su spojile ljubav prema modi i očuvanju prirode

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci.

Ime brenda: Dive Organic

Iza brenda stoje: Dvije sestre iz Zagreba, Margareta i Dora. Po zanimanju totalno različite, Margareta je stjuardesa i dio je avijacije već dvanaest godina. Trenutno Dubai zove svojim domom iako je Zagreb stalna ruta putovanja. Dora je bivša studentica engleske književnosti i filma koji je završila u Engleskoj. Ono što ih spaja je ljubav prema modi i očuvanju prirode, te su to dvoje odlučile spojiti u jedno i osnovati svoj organski brend Dive Organic.

Brend se bavi: svakodnevnim odjevnim komadima. Poruka brenda je da odjeća može biti organska i prirodna te u isto vrijeme moderna i u trendu. U ponudi su trenirke od organskog pamuka, zelena midi suknja te ručno rađeni lančići od školjkica na koje se dodaju i organske zaštitne maske koje onda elegantno vise oko vrata. Svaki se odjevni predmet šiva po narudžbi i time brend izbjegava višak otpada i neiskorištene materijale. U svakom koraku proizvodnje posvećuje se velika pažnja na očuvanje prirode i smanjenje zagađenja. Sve tkanine i konci su 100 posto organski. Sva proizvodnja odvija se u Hrvatskoj podržavajući lokalne proizvođače i umjetnike.

View this post on Instagram

A post shared by Dive (@dive_organic)

Brend je pokrenut: Proces pokretanja brenda traje već dvije godine. Nakon prvobitne vizije i dizajna, najvažnije je bilo pronaći kvalitetne materijale, a potom i proizvodnju. Prodaja je pokrenuta prije par dana no Instagram profil @dive_organic aktivan je nekoliko mjeseci i postao je mjesto okupljanja zaljubljenika u prirodne proizvode. Na profilu se dijele savjeti o organskoj modi, eko načinu života i podržavaju se ponajviše mali hrvatski poduzetnici s velikim vizijama.

View this post on Instagram

A post shared by Dive (@dive_organic)

Pokrenule su ga jer: Sve je krenulo s time da su sestre šivale robu za vlastite potrebe. No kada su Margareta i Dora primijetile nedostatak ponude organske odjeće na tržištu stvari su postale ozbiljnije. Prirodni materijali odgovaraju svakom tipu kože i sprječavaju iritacije i to je bio jedan od glavnih razloga pokretanja ovog brenda. Svoje ideje i dizajn pretvorile su u stvarnost i tako ostvarile svoj dugogodišnji san.

Može se razgledati i kupiti: Na Instagram profilu može se vidjeti sve što je u ponudi ili na web shopu gdje zaprimaju i narudžbe.

Cijene se kreću: Ovisno o proizvodu cijene se kreću od 35 do 780 kuna.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba