STIL

Dugo nismo vidjele ovako inovativan nakit. Upoznajte brend Bea Bongiasca

Talijanska dizajnerica nakita Bea Bongiasca izrađuje genijalan nakit u koji smo se zaljubile

Kada smo prvi put otkrile ovaj brend nakita oduševila nas je pozitiva, boje i neobičan dizajn nakita kakav je danas stvarno teško naći. Radi se o talijanskom brendu nakita Bea Bongiasca iza kojeg stoji istoimena dizajnerica. Nakon završenog prestižnog Central Saint Martinsa u Londonu 2013. godine na kojem je završila smjer dizajn nakita, Bea je osnovala vlastiti brend nakita koji iz godine u godinu niže uspjeh za uspjehom.

Njezin nakit se ističe specifičnim dizajnom i zanimljivom paletom boja, a podsjeća na kakve umjetničke minijature. Inspiraciju crpi iz svojih putovanja, a već je niz godina duboko fascinirana Istočnom Azijom. Tako u svojim kolekcijama pomno miješa utjecaj Istočne Azije s pop kulturom, ali i njezinim talijanskim nasljeđem, a na nakit gleda više iz umjetničkog aspekta koji je posebno vidljiv u njegovoj divnoj vizualnoj prezentaciji.

View this post on Instagram

?The New Cocktail Ring and Rainbow Wrapped Stack ? Photos by @mmmchae and @romirp ? @mirandaroseww #threadsstyling #beabongiasca #youresovine #kawaii #pink #stacks

A post shared by Bea Bongiasca Jewellery (@beabongiasca) on

Iza dizajnerice su brojne kolekcije nakita, a posebno je ponosna na limitiranu kolekciju koju je 2015. napravila u suradnji s magazinom Toiletpaper. O njezinom velikom uspjehu govori i podatak da se 2017. godine našla na Forbesovoj listi 30 under 30 Europe class of 2017 koja ističe najuspješnije mlade inovatore i poduzetnike ispod 30 godina starosti.

Zanimljivo je napomenuti i da je sav nakit ručni rad i proizvodi se u Italiji, a izrađuje se od emajla i zlata u kombinaciji s dragim kamenjem. Kupiti se može na već dobro poznatim online platformama kao što su Net-A-Porter, Luisaviaroma, Moda Operandi i ostali, a cijene mogu ići i iznad tri tisuće eura. Izdvojile smo neke od genijalnih modela.

View this post on Instagram

?Cocktail Vine Ring in Tropical Colour Combo with Lime ? and Lemons ? ? #beabongiasca #youresovine #tropical #cocktailring

A post shared by Bea Bongiasca Jewellery (@beabongiasca) on

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba