HRVATSKA MODA

Druga večer Zagreb Fashion Destinationa donijela sedam novih kolekcija. Bile smo tamo

Sedam hrvatskih dizajnera prikazalo je miks svega na drugoj večeri Zagreb Fashion Destinationa

Druga večer druge sezone Zagreb fashion Destinationa u zagrebačkoj je Tvornici kulture donijela revije brendova Lulu Couture, Martina Herak, Laardesign, Les Emaux, Karaka design, Sani Design i Delight by Ivan Friščić.

20:15 Danas je sa mnom i Veronika, a promišljeno u Tvornicu stižemo nešto kasnije. Revije opet kasne, ali nešto manje nego dan prije, a prva kreće Martina Tutić s brendom Lulu Couture.

20:38 Lulu Couture je vrlo brzo nakon osnutka dobio prvu trgovinu u centru Zagreba što govori dovoljno o popularnosti brenda kod naše publike. Sinoćnja je kolekcija bila još jedna jednostavna kolekcija u njihovom stilu, slatko, ali ništa drugačije od ponude u high street trgovinama.

20:43 Počinje revija Martine Herak. Dizajnerica koja je svoje radove predstavljala i na Tjednu mode u Londonu, sinoć je prikazala jednu smislenu kolekciju koja je izgledala dobro sa zanimljivim krojevima.

20:48 Laardesign mi je nepoznato ime na našoj sceni, a kako modeli počinju izlaziti na pistu vidim da nisam ništa propustila. Već sam pisala da plastici u 2019. nema mjesta na modnoj pisti uz sve što znamo o negativnom utjecaju mode na okoliš, ali dizajneri uporno koriste PVC. I što onda više reći?

20:55 Kreće revija brenda Les Emaux prepuna besmislenog patchworka, kopija gigantskih džepova koje je kuća Marni radila još za ljeto 2017. godine. Sad smo već umorne.

21:06 Slijedi Karaka design s par zanimljivih reljefnih tkanina pa Sani design s plošnim komadima koji bi se mogli dobro prodavati turistima.

21:21 Na kraju nas je dočekala revija Ivana Friščića i njegovog brenda Delight koja je bila nepovezana, puna plošnih krojeva i eto, to je to.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba