VIJEST

Čini se da Tjedan mode u New Yorku zbilja propada. Sad su ga skratili za tri dana

Tužno je promatrati probleme s kojima se susreće Tjedan mode u New Yorku, no novi predsjednik Tom Ford možda zna kako ih riješiti

Tjedan mode u New Yorku koji je do sada obično trajao osam dana u rujnu ove godine bit će drastično skraćen. Iz krovne institucije koja organizira događaj, Vijeća američkih modnih dizajnera (CFDA), stigla je vijest da će Tjedan mode u New Yorku sada trajati samo pet dana.

WWD piše da je to jedna od prvih odluka novog predsjednika CFDA-a, Toma Forda, iako će službeno preuzeti vlast od Diane Von Furstenberg tek u lipnju. Rujanski Tjedan mode u New Yorku tako će ove godine početi 6. rujna, a trajat će do 11. rujna. “Imamo izbor”, rekao je Ford za WWD. “Ili će se cijeli Tjedan mode u New Yorku pomicati prema tome da postane nebitan ili ćemo promijeniti raspored, pokušati ga oživjeti i prilagoditi se koliko je to moguće.”

I Ford je vjerojatno u pravu jer nakon što su ga u posljednjim sezonama napustili Alexander Wang, Proenza Schouler, Victoria Beckham i druga velika dizajnerska imena, Tjednu mode u New Yorku zaista trebaju promjene. To znači i da će broj dizajnera koji izlažu biti smanjen, ali će zato oni koji su tamo imati veću važnost te će biti kvalitetnije predstavljeni buyerima koji stižu iz cijelog svijeta.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube