MODA

Brend Coach optužen je da namjerno uništava torbe kako bi izbjegao plaćanje poreza

Bizarna priča eskalirala je ovih dana na TikToku

Tijekom vikenda se na TikTok profilu Anne Sacks poznate kao The Trash Walker pojavila poprilično bizarna priča. Snimila je nove Coach torbe i cipele koje je nabavila preko Dumpster Diving Mama koja prodaje komade uglavnom pronađene na otpadu. Bile su sasvim nove, ali svaki je komad bio razrezan. Sacks je u videu objasnila da je to nešto što Coach inače radi odnosno optužila ih je da svojim zaposlenicima nalažu da unište torbe i cipele kako bi ih mogli otpisati kao oštećene i tako iskoristiti rupu u zakonu koja omogućava izbjegavanje plaćanja poreza.

@thetrashwalker

#coach #donatedontdump #retailmademe #dumpsterdiving #shopping #climatechange #haul #free #eco #recycle #donate #nyc #thrift #repair #fashion #style

♬ Waltz of the Flowers – The Nutcracker – Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Video je na TikToku u tri dana otkad je objavljen, pogledalo više od dva milijuna ljudi, a sinoć su ga počeli dijeliti i mediji. Sacks je sarkastično komentirala i Coachev licemjeran program za popravak torbi. Na svojim stranicama ovaj američki brend sugerira kupcima da ne bacaju svoje stare ili oštećene torbe već da ih donesu u Coach kako bi mogle biti popravljene u tzv. Coach Repair Workshopu. Sacks je rekla da će sve kupljene komade odnijeti u Coach da vide hoće li ih zaista popraviti.

Iz Coacha su se oglasili tek prije nekoliko sati. “U Coachu smo posvećeni održivosti. Sada smo prestali s uništavanjem vraćenih artikala i onih koji se više ne mogu prodati i posvećeni smo tome da ih maksimalno iskoristimo ponovno kroz Coach (Re)Loved i naše druge cirkularne programe”, napisali su na svom Instagramu ne priznajući, ali ni ne poričući priču da su uništavali torbe kao ni razlog iza toga. Hoće li američka porezna uprava reagirati još nije poznato.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube