POSLOVNI STIL

Branku Trohar ćete uvijek zamijetiti u gradu. Autentična i uvijek svoja, odlično nosi klasiku s pomakom

Branka Trohar vlasnica je nedavno otvorenog frizerskog salona Ponytail by Branka Trohar

Branku je nemoguće ne zamijetiti na ulici. Visoka je 180 centimetara, ima dugu prekrasnu kosu i zrači posebno dobrom energijom. Osim toga je vrlo elegantna, a njezin stil nas uvijek iznova oduševi. Sve komade nosi s lakoćom i što god odjenula uvijek djeluje ležerno i profinjeno, bilo da se radi o starkama ili cipelama s visokom potpeticom.

KAKO SE BRANKA ODIJEVA ZA POSAO

Aleksandar Selak

Prvo i jedino pravilo koje ima je da uvijek nosi odjeću u kojoj se prije svega osjeća ugodno i okretno. S obzirom na to da je stalno u pokretu, bitno joj je da ju odjeća ne sputava i da je prozračna. Tako da u obzir dolazi sve, od traperica preko širokih suknja i haljina, ovisno o tome u kakvom se raspoloženju probudi.

Ne čini veliku razliku između svakodnevnog odijevanja i onog za neka posebna događanja, možda tek u nekoj mjeri. Priroda posla nalaže joj da izbjegava predugačke ili preširoke rukave kako ne bi završili u boji za kosu dok radi, a inače je velika ljubiteljica predimenzioniranih ležernih komada koji plešu oko tijela.

Aleksandar Selak

O STILU i NAJDRAŽIM KOMADIMA

Obožava klasične komade s pomakom, ne voli kada odjeća dominira ili ograničava njezine kretnje. Bira odjeću koja se kreće s njom jer se samo tada osjeća dobro. Tu su odijela, suknje, predimenzionirane košulje-haljine, klasični komadi s određenom dozom drame u sebi. Najdraži komadi su joj oni koji projiciraju pomalo mušku energiju na ženski način. Priznaje da je slaba na kapute i definitivno ih ima previše u ormaru te često voli reći da ih ima više nego majica ili bilo kojih gornjih komada.

Aleksandar Selak

OBOŽAVA ODJEĆU S POTPISOM HRVATSKIH DIZAJNERA

Posljednja stvar koju je kupila je odijelo s potpisom Klisaba. To je zapravo odijelo – pidžama jer je u potpunosti ležerno, izrađeno je od prirodnog materijala koji savršeno pada i upravo tako se Branka u njemu osjeća. Gornji dio je nešto između košulje i sakoa, a hlače su trapez kroja. Snažno i ženstveno, nosi ga u svim prigodama i samo mijenja izbor obuće.

Ne voli kupovinu jer kako kaže: “Kada ste visoki 180 centimetara i imate veličinu 36 s predugim rukama i nogama, onda shopping postaje noćna mora i vjerujem da će se svaka žena sličnih gabarita složiti sa mnom.” High street moda nije krojena za one koji su izvan prosječnog konfekcijskog broja stoga je presretna što je otkrila modni dvojac KLISAB, što zbog senzibiliteta koji se apsolutno slaže s njenim, što zbog veličina. Njezin shopping je jednostavan. Kada dečki lansiraju novu kolekciju ode k njima u showroom i kupi, otprilike pola kolekcije.

Aleksandar Selak

Nema modne uzore, nije opterećena modom i ne prati trendove na taj način. Voli vidjeti dobre odjevne kombinacije i lijepo odjevene žene te se uvijek vodi svojim osjećajem. Važnije joj je da se dobro osjeća nego da je nužno trendi i dodaje kako je moda vrlo intimna stvar. Baš kao i frizura. “Za mene je to neka vrsta ekstenzije ličnosti i interpretacije sebe i svog raspoloženja. Nije joj bitno što taj izričaj možda nije sada in, važno je da odgovara tijelu i psihi.

Smatra da je odjeća vrlo važna i u njezinom poslu jer s njom emitiramo informacije o sebi. To je kao neka podsvjesna komunikacija sa svijetom i smatra da su žene tu dosta izložene i podložnije kritikama drugih. Više nego muškarci. Naravno da je bitno što žena nosi, ali u kontekstu da živi u skladu sa sobom i kroz ulogu koju ima u tom danu.

Aleksandar Selak

O BRZOJ MODI i TRENDOVIMA ZA OVU SEZONU

Nije fan ničega što je brzo. Bilo da se radi o hrani, usluzi ili modi. U ovom vrtlogu od vremena kada svi jurimo i trčimo za obavezama i životom, nekako uvijek nastoji da ono što joj hrani dušu i tijelo ili u ovom slučaju – odijeva tijelo da ima neku trajniju vrijednost. Trend koji uvijek stavlja na prvo mjesto je autentičnost.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba