HRVATSKA MODA

Boris Pavlin predstavio je novu kolekciju koja još jednom slavi minuciozan rad. Pogledajte sve komade

Hrvatski dizajner donosi još jednu kolekciju punu raskošnih detalja

Boris Pavlin, hrvatski dizajner kojeg mnogi smatraju jedinim dizajnerom visoke mode u Hrvatskoj, predstavio je kampanju nove kolekcije za proljeće i ljeto 2020. godine. Nazvao ju je Oubliée, a to je, kako kaže, “tihi hommage Dickensovoj Gospođici Havisham, zarobljenoj u svom svijetu usamljene sjete, nedodirljivoj u prošlosti poput zauvijek lijepe Klimtove heroine.”

Kampanja prikazuje još jednu raskošnu kolekciju haljina s naglaskom na minuciozan rad koji se krije iza svake od njih. Sve su to vrlo delikatni, unikatni komadi, s tisućama perlica, filigranskim francuskim Luneville vezom te metrima i metrima najnježnijih svila. Pavlin je po tome poznat i upravo zato ga mnogi zovu jedinim hrvatskim dizajnerom visoke mode.

“Svaka haljina tako postaje živuća skulptura, malo remek dijelo ručne izrade u današnjem copy paste svijetu, te služi poput vremeplova u zlatno vrijeme nekadašnjih couturiera“, kaže.

Kampanju koja prati kolekciju sam je kreativno vodio, fotografije su snimili Franjo Matković i Senja Vidl, dok je gospođica Havisham na jedan dan postala Tia Marciuš. Kosu je stilizirala Maja Misirić iz Ateliera Monet, dok je za make up zaslužna vizažistice Sanja Agić.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba